Noerlev wrote:
> Jeg har hørt, at man skal koge og filtrere det vand, man skal bruge
> til sine orkideer, bl.a. fordi man fjerner hårdhed. Så vidt jeg
> husker, er det kun lidt hårdhed, man kan fjerne på denne måde.
>
> Hvorfor skal man koge sit vand til sine orkidéer, er det fordi man
> fjerner klor eller på anden måde andre vandes kemiske/biologiske
> egenskaber eller er det bare fordi man faktisk fjerner noget af
> hårdheden?
Fra den gang, jeg havde akvarie, husker jeg at vandets hårdhed består af 2
slags hårdhed:
1: den forbigående hårdhed
2: den blivende do.
1: kunne fjernes ved at koge vandet i ca. 10 minutter, og derefter filtrere
det i et kaffefilter. Der lå også typisk noget beigefarvet grums i filtret
efter.
2: kunne ikke umiddelbart fjernes uden destillation, eller ionbytning, så
vidt jeg husker.
En meget ukemisk forklaring, desværre
--
hilsen Ole