"Fister" == Fister <LsmithL@worldonline.dk> writes:
> Hej!
> Når vand koger, så bobler det som bekendt... og en gas art (damp)
> slippes løs. Men hvad er det der bobler?
> Er det:
> 1) Luft i vandet der slippes løs? (fordi luftens opløselighed i
> vandet falder med stigende temperatur)
Indtil temperaturen når 100C er det næsten udelukkende det der sker.
> 2) Vand molekyler der slås i stykker i H og O, og dermed damper af?
> 3) Er det blot et tilstandsskift for vand (fra fluidum til gas), og
> består det der "bobler op" således af H2O i gasform (og ikke af
> nogle H'er og O'er)... og hvorfor "bobler" sådan et tilstands
> skift???
Der er mest varme på bunden af gryden, og derfor sker faseovergangen
typisk der. På grund af overfladespændingen, skal der samles en
betragtelig mængde H2O(g) før det stiger op igennem vandet, og derfor
dannes der bobler.
--
/Wegge
<
http://wiki.wegge.dk/Usenet>
mailto:awegge@gmail.com - Invitationer på FCFS basis