/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rabarber-sorbet - med eller uden rabarber?
Fra : Lars Jensen


Dato : 23-05-01 22:51

Skal der rabarber, altså selve frugtkødet eller hvad det nu hedder, i
i en rababerbersorbet, eller bliver det mere vellykket, hvis man kun
bruger saften - erfaringer søges!

vh
Lars


 
 
Peter W. Bosse (24-05-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 24-05-01 07:35

"Lars Jensen" <larsj@image.dk> skrev i meddelandet...
> Skal der rabarber, altså selve frugtkødet eller hvad det nu hedder, i
> i en rababerbersorbet, eller bliver det mere vellykket, hvis man kun
> bruger saften - erfaringer søges!

Hi Lars, her er bare et forslag...

Denne rabarbersorbet med krydret appelsinkompot henter sin inspiration
fra England, hvor man ynder at tilsmage rabarbermarmelade med ingefær og
orangelikør.

1 kg rabarber i tykke skiver
2½ dl vand
2½ dl sukker
1½ dl appelsinjuice
Skal af ½ appelsin
3 spsk orangelikør
Fileter af 4 appelsiner
30 g ingefær i tynde skiver

Bring vand og sukker i kog og lad det koge et par minutter.

Sorbet: Mål 1 dl sukkerlage af og bland med rabarber, appelsinjuice og
appelsinskal. Bring det i kog og kog til rabarberne er helt møre, i ca.
15 min. Purer rabarbergrøden i en foodprocessor og gnid den gennem en
sigte. Smag til med mere sukkerlage og orangelikør. Sæt den afkølede
rabarberpuré i fryseren og rør i den hver halve time i 4 timer, eller
rør puréen til sorbet i en ismaskine.

Appelsiner: Bring 1 dl sukkerlage i kog med ingefæren, lad det trække 10
min. og hæld lagen over appelsinfileterne og lad det køle af.
Server kompotten til rabarbersorbeten.


Go' fonøjelse!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Maybe I see you at the Copenhagen Jazz Festival 2001!
www.cjf.dk



René Hjorth (25-05-2001)
Kommentar
Fra : René Hjorth


Dato : 25-05-01 21:39

Wed, 23 May 2001 23:50:53 +0200 skrev Lars Jensen <larsj@image.dk>

Hej Lars,

>Skal der rabarber, altså selve frugtkødet eller hvad det nu hedder, i
>i en rababerbersorbet, eller bliver det mere vellykket, hvis man kun
>bruger saften - erfaringer søges!

Jeg mener at til en sorbet bør kun saften anvendes, hvorimod til en
gelato eller parfait skal der også (lidt) frugtkød med.


René
www.rene.hjorth.com

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409071
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste