Rollike <valo@kattebakkevalo.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:4159c303$0$234$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hejsa!
>
> Jeg har ladet mig fortælle at man kan lave en udmærket sovs af grøntsager
> hvis man blender det...
>
> Hvordan gør man det?
> kan man bruge nogle af de her frosne færdigblandinger?
> Kan man også lave brun sovs på den måde?
>
> gerne skåret ud i pap.. Da jeg ikke er særlig ferm i et køkken
>
> 1000 tak
> Mette
>
Bearnaisesauce:
Kog en smule fintsnittede grøntsager i lidt bouillon.
Blend det hele. Varm op igen. tilsæt esdagon og bearnaise essens efter
behov.
Jævn evt med græsk yoghurt(må ikke koge herefter) eller med lidt mælk og
mel/maizena.
___________________________
Champignon sauce
En masse skivede chamignon kommes i en grude med meget lidt vand eller
hønsebouilleon(et par spisesekeer). Varmes langsomt op så champignongeren
kan afgive væske. Jævnes derefter med enten mælk og mel/maizena eller græsk
yoghurt(må ikke koge herefter).
______________________________
Tomatsovs til pasta
Friske eller eller hakkede tomater på dåse. Bouillon, hvidløg, friske
krydderurter efter behov. Kan blendes efter behov. Lidt græsk yoghurt i
giver en cremet konsitens(10%).
_______________________
Fandt lige denne på nettet. har ikke prøvet den. Vil tro det også smager
godt med yderligere grøntsager tilsat. Feks laurbærblade(skal dog ikke
blendes med). Gullerødder, porrer, løg, selleri.
Brun sovs
Ingredienser: ½ l. bouillon
Nogle dråber madkulør
Nogle dråber balsamico eddike
3 store kartofler
Salt
frisk kværnet peber.
De 3 store kartofler skæres i mindre stykker. Kartoffel stykkerne koges 10
min. i ½ l bouillon . Kartofler og bouillon blendes. Der tilsættes madkulør
og balsamico eddike. Det hele blendes endnu et kort sekundt. Der smages til
med salt og peber
Håber det gav lidt ideer.
LN