On Sun, 5 Sep 2004 12:19:52 +0200, Christina & Jesper <gjedsig@mail.dk>  
 wrote:
 > Er der nogen der har en god opskrift på "et eller andet" med rødbeder ???
 
 
 sakset fra tidligere indlæg skrevet af min kone:
 
 Message-ID: <b2gvgi$a8f$1@dknews.tiscali.dk>
 Tidligere har Peter postet denne opskrift. Det er vildt lækkert og vi fik
 det faktisk til aftensmad i dag. Fritterne fik dog ikke 50 min, 25 min. var
 nok (de første 10 min. på varmluft):
 
 Tag til 4 personer 2 store pastinakker, 2 store gulerødder og 2 store
 rødbeder. Skær dem i "pommes frites" og bland 1 spsk flydende honning, 1
 spsk god balsamico eddike (til omkring 50-60 kroner flasken og ikke den der
 liter til en 20!), salt, peber og olivenolie. Dyp alle rødderne heri og  
 smid
 dem i en bradepande med bagepapir. Bag ved 200 grader ca. 50 minutter og
 vupti....lækre bagte rodfrugter der passer perfekt til citronpasta, men  
 uden
 tvivl godt til andet.
 
 Mvh,
 Christina
 
 Message-ID: <amcqtd$9tn$1@dknews.tiscali.dk>
 
 
 Hvad med en god russisk Borretsch? Egentlig skal der oksekød i, men da vi
 ikke spiser den slags, har jeg en vegetarudgave, som jeg gerne laver.
 
 Borretsch
 
 
 500g røde beder
 
 1 hvidkålshoved
 
 1 kg grøntsager (gulerødder, løg, kartofler, roe, selleri, kålroe, porre)
 
 4 tomater
 
 2 l bouillon
 
 laurbærblade
 
 salt, peber
 
 persille
 
 1-2 spsk sukker
 
 saft af en ½ citron
 
 ½ l sur fløde
 
 
 
 Skral rødbederne og de andre grøntsager. Riv lidt af rødbeden og sat til
 siden. Hak derefter resten og alle grøntsager undtagen tomaterne og kom dem
 i suppen. Lad simre en halv time. Tilføj hele tomater, krydderurter og
 krydderier, sukker og citronsaft og lad simre i 5-10 minutter. Nogle
 minutter før servering hældes de revne rødbeder i for at give den
 karakteristiske røde farve. Serveres rygende varm med en stor skefuld sur
 fløde i hver tallerken. Et godt, hjemmebagt bondebrød hører til.
 
 Ellers kan en søgning i en af opskriftsamlingerne på nettet give mange  
 gode ideer. Kig eks. i Mortens opskrifter...
 
 Mvh Ole S
  
            
             |