/ Forside / Karriere / Uddannelse / Højere uddannelser / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Højere uddannelser
#NavnPoint
Nordsted1 1588
erling_l 1224
ans 1150
dova 895
gert_h 800
molokyle 661
berpox 610
creamygirl 610
3773 570
10  jomfruane 570
pasturiseret æg Hvordan
Fra : Peter B


Dato : 09-08-04 09:34

Hej

Er der nogle der ved hvordan man pasturiserer æg for at undgå bla.
samunella. Jeg mener æggehvide stivner ved omkring 60 grader og for at
pasturisere skal man da op over 70 grader skal man ikke ??

Venlig hilsen

Peter

 
 
jonas w (09-08-2004)
Kommentar
Fra : jonas w


Dato : 09-08-04 09:49

Peter B wrote:
> Er der nogle der ved hvordan man pasturiserer æg for at undgå bla.
> salmonella. Jeg mener æggehvide stivner ved omkring 60 grader og for at
> pasturisere skal man da op over 70 grader skal man ikke ??

Jo. 75 grader. Man kan godt pasteurisere æg ved lavere temperatur, men
det tager så til gengæld længere tid, og det kræver total kontrol med
temperaturen, så fødevareministeriet fraråder at man selv prøver.
kilde: http://www.fvm.dk/faq_03.asp?subId=3&catId=2&page_id=206&db=2
(spsm 2)
/jonas

Peter B (09-08-2004)
Kommentar
Fra : Peter B


Dato : 09-08-04 10:14

jonas w wrote:

> Peter B wrote:
>
>> Er der nogle der ved hvordan man pasturiserer æg for at undgå bla.
>> salmonella. Jeg mener æggehvide stivner ved omkring 60 grader og for
>> at pasturisere skal man da op over 70 grader skal man ikke ??
>
>
> Jo. 75 grader. Man kan godt pasteurisere æg ved lavere temperatur, men
> det tager så til gengæld længere tid, og det kræver total kontrol med
> temperaturen, så fødevareministeriet fraråder at man selv prøver.
> kilde: http://www.fvm.dk/faq_03.asp?subId=3&catId=2&page_id=206&db=2
> (spsm 2)
> /jonas

Tak for svaret, så fik jeg det på plads
Peter

Bo Warming (10-08-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 10-08-04 06:05

"Peter B" <linuxtux2001@yahoo.dk> wrote in message
news:3GGRc.29927$Vf.1870815@news000.worldonline.dk...
> Hej
>
> Er der nogle der ved hvordan man pasturiserer æg for at undgå bla.
> samunella. Jeg mener æggehvide stivner ved omkring 60 grader og for at
> pasturisere skal man da op over 70 grader skal man ikke ??

Bakteriecellerne er nok LIDT sartere end blomme-proteinet så måske 65 grader
i 2½ minut dræber 99% af smitstoffet og ikke gør blommen (eller hviden)
hårdkogt.

Med bestråling hvis det var tilladt, ville det nok være enklere. Hvornår er
det så vigtigt at blommens protein ikke er denatureret eller koaguleret (er
forskellen mellem de to ødelæggelser at koagulering gør fast?)?



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste