| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Hjælp til oversættelse af tysk opskrift sø~ Fra : Mads Thorning Peders~ | 
  Dato :  10-08-04 13:15 |  
  |   
            Jeg har forsøgt mig med nedenstående opskrift på "walnuss-Eckchen", men
 bunden får en konsistens nogenlunde som uhævet butterdej og er ikke
 synderligt spændende at bide i. Jeg har oversat efter mit bedste skoletysk,
 men der er muligvis gået noget galt, så her følger den tyske opskrift med
 mine ubehjælpsomme oversættelser i parantes. Håber der er nogen der kan
 fortælle mig hvor det går galt
 
 Zutaten für  30 Portionen (30 portioner - allerede her er der noget der
 siger mig at der går et eller andet galt, for skulle den mængde jeg har
 lavet blive til 30 stykker ville de være på størrelse med mariekiks)
 
 Für den Mürbeteig: (til mørdejen)
 100 gMehl (mel)
 50 gSpeisestärke (maizenamel/majsstivelse)
 65 gZucker  (sukker)
 1 Ei(er), davon das Eiweiss (hviden fra 1 æg)
 
 
 Für den Belag: ("Pålægget"("det der kommes oven på"))
 2 ELKonfitüre (Preiselbeerkonfitüre) (2 spkf. marmelade - hvilken kan jeg
 ikke lige finde ud af, men brugte appelsin og det smagte fint)
 120 gZucker (sukker)
 1 Pkt.Vanillezucker (1 ??? vanillesukker)
 150 gWalnüsse, gehackt (hakkede valnødder)
 75 gButter (smør)
 50 gSchlagsahne (piskefløde)
 
 ZUBEREITUNG
  Mehl mit Stärke mischen, mit den anderen Zutaten zu einem glatten Teig
 verkneten, zugedeckt 30 Min. kalt stellen.
 (Bland mel og maizena, bland sammen med de øvrige ingredienser til en glat
 dej, lad stå køligt og tildækket 30 minutter)
 
 Ofen auf 175 Grad vorheizen. Teig auf einer Hälfte eines gefetteten
 Backblechs ausrollen, mit Konfitüre bestreichen.
 (Varm ovnen op til 175 grader. Rul dejen ud på en smurt, halv bageplade og
 fordel marmeladen over)
 
 Zucker und Vanillezucker in einer Pfanne karamellisieren, Nüsse unterrühren.
 Butter hinzufügen und rühren, bis sich der Zucker gelöst hat, mit 2 EL
 Wasser und Sahne ablöschen und goldbraun karamellisieren. Masse auf den Teig
 streichen.
 (Karamelliser sukker og vanillesukker i en pande og rør nødderne ud heri.
 Tilsæt smørret og rør rundt indtil alt sukkeret er opløst, tilsæt to
 spiskeskefulde vand og fløden og lad karamellisere til det er gyldentbrunt.
 Fordel karamelmassen på dejen)
 
 Auf unterster Schiene etwa 15 Minuten backen. Abkühlen lassen und in
 Quadrate teilen.
 (Bages på nederste rille i ca. 15 minutter. Afkøl og skær i tern)
 
 Umiddelbart lurer jeg på om der evt skal bagepulver i dejen, men det bare
 ikke er blevet skrevet på. Jeg måtte også tilsætte en ekstra æggehvide for
 at få dejen til at hænge sammen.
 Da jeg for nyligt var i Berlin og smagte en "walnuss eckchen" var dejen
 hævet og meget mere "thebirkes-agtig" - slet ikke som det uhævede underlige
 noget jeg lige nu har stående ude på køkkenbordet.
 
 Håber der er nogen der kan hjælpe.
 
 
 -- 
 Mvh Mads
 
 Fjern sletdette fra mailadressen ved besvarelse
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Daniela Althof (10-08-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Daniela Althof | 
  Dato :  10-08-04 13:52 |  
  |   
            Hej Mads...
 Det eneste du satte spørgsmål ved var mængden af vaniljesukker.. Det er 
 et brev vaniljesukkser der skal til...
 Jeg kan dog heller ikke lige se hvad der går galt, for din oversættelse 
 er fin nok..
 
 Kunne ikke lige umiddelbart finde en opskrift på nettet for at løse dit 
 problem med bagepulveret..
 
 Mvh. Daniela
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Christina G (10-08-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Christina G | 
  Dato :  10-08-04 16:03 |  
  |   
            
 >
 > Håber der er nogen der kan hjælpe.
 >
 >
 > -- 
 > Mvh Mads
 >
 
 Hej Mads,
 
 Preiselbeer - Tyttebær
 
 1 Pkt. Vanillezucker er som nævnt af Daniela et brev. Hvis du bruger dansk
 vaniljesukker fra dåsen, så er det nok med en toppet teske, da den danske er
 mere smagsintensiv end den tyske.
 
 Da skal per definition ikke bagepulver i en mørdej. Når den ikke vil hænge
 sammen, kan du tilsætte _lidt_ kold vand ad gangen indtil det bliver til en
 sammenhængende masse.
 
 De Nussecken jeg kender, er lavet med mørdej og hjørnerne er overtrukket med
 mørk chokolade. Det kan selvfølgelig være, at der er regionsforskelle. Jeg
 kommer fra Frankfurt og da Nussecken ikke er mit foretrukkne bagværk, har
 jeg aldrig tænkt over, hvordan de laver dem i Berlin.
 
 Håber du finder "din" opskrift et sted,
 mvh, Christina
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Mads Thorning Peders~ (10-08-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~ | 
  Dato :  10-08-04 17:57 |  
  |   
            
 "Christina G" <christina-g@nospam.dk.invalid> skrev i en meddelelse
 news:4118e3aa$0$73938$14726298@news.sunsite.dk...
 > De Nussecken jeg kender, er lavet med mørdej og hjørnerne er overtrukket
 med
 > mørk chokolade. Det kan selvfølgelig være, at der er regionsforskelle. Jeg
 
 Lyder umiddelbart lidt i stil med det jeg fik i Berlin. Du skulle vel ikke
 ligge inde med en opskrift?
 
 Hilsen Mads
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Christina G (10-08-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Christina G | 
  Dato :  10-08-04 20:27 |  
  |   
            "Mads Thorning Pedersen" <cyklopaten@sletdette.mailme.dk> wrote in message
 news:cfauoj$pq4$1@news.cybercity.dk...
 >
 > Lyder umiddelbart lidt i stil med det jeg fik i Berlin. Du skulle vel ikke
 > ligge inde med en opskrift?
 
 Desværre nej.
 
 Christina
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |