Johan Holst Nielsen wrote:
> Hej,
>
> Sidder og lurer lidt rundt - kunne godt tænkte mig at vide lidt mere
> om Kjeldahls Metode.
>
> Så vidt jeg kan forstå er det en form for protein analyse eller
> bestemmelse?
bestemmelse af nitrogen i oxtrin -3, dvs primært aminer, amider og
nitriler(i organisk forbindelser). Nitrogen i form af aminer og/eller
amider er forekommende i proteiner, men ikke i fedt og kulhydrater,
hvorfor metoden ofte anvend(t)es til bestemmelse af protein.
>
>
> Men hvorledes foregår det egentligt - og hvorledes er
> reaktionsligningen osv.?
Tjah, groft sagt oxiderer man carbon men ikke nitrogen vha svovlsyre og
høj temperatur(370-400 C)
>
>
> Synes, for en gangs skyld, ikke at google er til megen hjælp :(.
tjah, havde nu ikke de store problemer:
http://www.foxscientific.com/tech_support/kjel.html
>
> mvh
> Johan
mvh
Jeppe