|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Æggekage Fra : zcully
 | 
 Dato :  30-05-04 12:55
 | 
 |  | Jeg søger en opskrift på en nem (og god/lækker) æggekage. Altså sådan en på
 panden med bacon osv.
 
 /Zcully
 
 
 
 
 |  |  | 
  Ralph (30-05-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ralph
 | 
 Dato :  30-05-04 13:31
 | 
 |  | "zcully" <zcullyremovethis@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:40b9cb94$0$28854$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
 > Jeg søger en opskrift på en nem (og god/lækker) æggekage. Altså sådan en
 på
 > panden med bacon osv.
 
 Steg bacon på panden, imens blandes:
 
 beregn ca. 2 æg pr. person, en fjerdedel mælk, en håndfuld revet ost, pisk
 sammen, med salt og peber,
 
 når bacon er færdigt, hæld LIDT af fedtet fra (IKKE i vasken) kom æggemassen
 på, skru helt ned for varmen, låg på. Når der kun er en lille smule flydende
 tilbage på toppen, så klip lidt purløg henover, og læg baconstykkerne på, 2
 min. ekstra, serveres med rugbrød, og selvfølgelig ketchup for ignoranterne.
 
 HVIS der så skulle være en rest tilbage, næste dags frokost koldt ovenpå en
 skinkemad, tomat øverst
 
 
 --
 venligst
 Ralph
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jørgen Flainard (30-05-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jørgen Flainard
 | 
 Dato :  30-05-04 13:36
 | 
 |  | s
 "zcully" <zcullyremovethis@hotmail.com> wrote in message
 news:40b9cb94$0$28854$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
 > Jeg søger en opskrift på en nem (og god/lækker) æggekage. Altså sådan en
 på
 > panden med bacon osv.
 >
 > /Zcully
 >
 
 stor pande, seks æg, 400 gr. kartofler, en pakke bacon, forårsløg
 
 vask kartoflerne - skær dem i tern
 steg dem på panden på omkring 4
 pisk æggene sammen, kom salt, paprika, hvidløg, peber mv. i æggene
 når kartoflerne er ved at være møre skubbes de lidt til side og bacon i små
 stykker steges.
 Når bacon er stegt blandes de med kartoflerne. Æggene hældes over, der
 drysses med forårsløg. Serveres gerne med friskbagt rugbrød
 
 
 
 
 |  |  | 
  Emil (30-05-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Emil
 | 
 Dato :  30-05-04 13:55
 | 
 |  | 
 
            zcully skrev:
 >Jeg søger en opskrift på en nem (og god/lækker) æggekage. Altså sådan en på
 >panden med bacon osv.
 Start med at smelte fedtet af noget godt bacon (Tulip bacon Back
 - det er det, som vi eksporterer til england).
 Baconet pakkes i køkkenrulle, og steges færdig i microovnen når
 æggekagen er færdig.
 Bland æggekagemassen og kom den på panden ved *svag* varme, det
 er meget vigtigt at varmen er svag.
 Kom fyld i efter smag. Letkogte brocoli og gulerødder, eller
 optøede ærter og rå, hakkede løg med strimlet iceburgsalat, eller
 hvad du nu har lyst til. Rod lidt rundt i blandingen og læg låg
 på panden.
 Det vigtigste er *masser* af frisk purløg, også gerne i
 æggemassen, men altid også ovenpå.
 Men du kan få mere inspiration her:
http://makeashorterlink.com/?P38026F68 Jeg véd ikke om den fanger 
http://www.omelet.dk/  men ellers er den her.
 m.v.h. Emil
            
             |  |  | 
  Nils Bo Hermansen (30-05-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nils Bo Hermansen
 | 
 Dato :  30-05-04 20:48
 | 
 |  | "zcully" <zcullyremovethis@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:40b9cb94$0$28854$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
 > Jeg søger en opskrift på en nem (og god/lækker) æggekage. Altså sådan en
 på
 > panden med bacon osv.
 >
 > /Zcully
 >
 
 Har læst de andre forslag og de er bare lækre.
 Et lille tip hvis du vil have en rigtig høj og luftig æggekage :
 Bland 1 spsk. bagepulver i æggemassen før den kommer på panden.
 Så bliver den rigtig flot også med alt det guf der er i de andres
 opskrifter.
 
 Nils
 
 
 
 
 |  |  | 
  Peter Græbe (30-05-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Græbe
 | 
 Dato :  30-05-04 22:33
 | 
 |  | Nils Bo Hermansen skrev:
 
 > Et lille tip hvis du vil have en rigtig høj og luftig æggekage :
 > Bland 1 spsk. bagepulver i æggemassen før den kommer på panden.
 > Så bliver den rigtig flot også med alt det guf der er i de andres
 > opskrifter.
 
 Aargh. Sic transit gloria mundi!
 
 --
 Med venlig hilsen
 Peter Græbe
 
 
 |  |  | 
  Emil (30-05-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Emil
 | 
 Dato :  30-05-04 22:49
 | 
 |  | Nils Bo Hermansen skrev:
 
 >Et lille tip hvis du vil have en rigtig høj og luftig æggekage :
 >Bland 1 spsk. bagepulver i æggemassen før den kommer på panden.
 >Så bliver den rigtig flot også med alt det guf der er i de andres
 >opskrifter.
 
 
 Ja, den er go med dig. Du kan også komme stiftpiskede æggehvider
 i, for at det ikke skal være løgn. En æggekage skal da *ikke*
 være luftig, hvorimod en omelet eller sufflé skal.
 
 Når man læser alle tilgængelige opskrifter på æggekager,
 souffléer, æggestande, pandekager, omeletter m.v., synes jeg
 betegnelserne bliver udflydende og sammenblandede.
 
 Opskrifterne giver, hver for sig, gode retter med stor variation.
 Men kald dog tingene for det, som de er.
 
 
 m.v.h. Emil
 
 
 |  |  | 
 |  |