Rene' Hjorth wrote:
> [Peter Holm | Sat, 1 May 2004 11:59:31 +0200]
>
>> Hvordan er det lige Atkins forholder sig til sukkeralkoholer?
>> Stoffet findes i en lang række diabetiker-varer så som vingummi og
>> chokolade.
>
> Atkins mener (som de fleste) at sukkeralkoholer har en begrænset
> indvirkning på blodsukkeret og derved insulinproduktionen. (hvor
> begænset den er, kan der så diskuteres).
>
> Bl.a. maltitol og isomalt menes at have så lille en indvirkning, at
> de i Atkins-regi trækkes helt fra i udregningen af netto kulhydrater,
> og det er i primært disse der anvendes.
>
> Til gengæld har sukkeralkoholer en indvirkning på den tarmflora hvor
> de opfattes som ren festmad, så en overdreven indtag kan give luft og
> diarre.
>
> Hvor mange sukkeralkoholer man kan "tåle" er individuelt; nogle kan
> tåle en del og nogle reagerer hurtigt; det er til gengæld noget som
> man kan "træne" sig til at kunne tåle mere af.
>
> René
>
www.rene.hjorth.com
> &
www.lowcarb.dk
jeg takker og vælger at forsøge min kur med lidt matitol-produkter når den
søde tand skriger.
Mvh
Peter