| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | dampning ??? Fra : Trinita | 
  Dato :  03-04-04 22:27 |  
  |   
            Hej NG
 Hvad betyder det når der i en opskrift står at man skal dampe noget? F.eks.
 skal jeg lave noget torsk og der står at den skal dampes i 10 min., hvad er
 det så helt præcis jeg skal gøre?
 VH Trinita
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ralph (03-04-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ralph | 
  Dato :  03-04-04 22:50 |  
  |   
            "Trinita" <adads@olkajd.-dk> skrev i en meddelelse
 news:c4na76$8e2$1@news.cybercity.dk...
 > Hej NG
 > Hvad betyder det når der i en opskrift står at man skal dampe noget?
 F.eks.
 > skal jeg lave noget torsk og der står at den skal dampes i 10 min., hvad
 er
 > det så helt præcis jeg skal gøre?
 
 JEG plejer at komme vand/vin/krydderier i bunde af en gryde - ca. en cm
 vædske - og lægge det der skal koges/dampes i vædsken, men den officielle
 metode (frk. Jensens Kogebog) lægges det der skal dampes på en rist - så
 fonden ikke rører det der skal dampes - derved bevares smagen i det dampede,
 der beregnes ca. dobbelt så lang "koge" tid.
 
 I disse moderne tider kan en microbølgeovn nok klare det meste med et
 minimum af fond, og dermed et minimum af smagstab - dermed også et minimum
 af smag fra fonden, så det er jo nok en smagssag.
 
 
 -- 
 venligst
 Ralph
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           rasmus carlsen (03-04-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : rasmus carlsen | 
  Dato :  03-04-04 23:36 |  
  |   
            
 "Trinita" <adads@olkajd.-dk> skrev i en meddelelse
 news:c4na76$8e2$1@news.cybercity.dk...
 > Hej NG
 > Hvad betyder det når der i en opskrift står at man skal dampe noget?
 F.eks.
 > skal jeg lave noget torsk og der står at den skal dampes i 10 min., hvad
 er
 > det så helt præcis jeg skal gøre?
 > VH Trinita
 
 - det betyder (sådan nogenlunde da) at du ikke skal dække din fisk med væde
 men blot have noget væde i bunden af gryden - og så på med låget. Men en
 rist eller en damp-fad til ovnen giver det bedste resultat.
 
 ras
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Harry Lund (04-04-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Harry Lund | 
  Dato :  04-04-04 15:14 |  
  |   
            Altså, TRINITA, hvis du laver meget af den slags, så findes der udmærkede
 fiksekedler, hvor man lægger fisken på en rist og dampmediet i bunden, så
 det ikke rører fisken . Kan også bruges til grønsager. Jeg bruger dampning
 en del i wokken, hvor emnet ligger på en bambusrist.
 Venligst Harry
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           eh (08-04-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : eh | 
  Dato :  08-04-04 08:23 |  
  |   
            I mangel af en forkromet fransk rist til en million kan en omvendt underkop,
 desserttallerken etc. gøre underværker ved at holde fisken oven vande.
 mvh
 Erling
 
 "Trinita" <adads@olkajd.-dk> skrev i en meddelelse
 news:c4na76$8e2$1@news.cybercity.dk...
 > Hej NG
 > Hvad betyder det når der i en opskrift står at man skal dampe noget?
 F.eks.
 > skal jeg lave noget torsk og der står at den skal dampes i 10 min., hvad
 er
 > det så helt præcis jeg skal gøre?
 > VH Trinita
 >
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |