Ganske sikkert; sug den inderlig bak, og og du blir overbevist om den er
frittgåande.
HM
"Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> wrote in message
news:vEL7c.105508$Bl5.57725@fe10.usenetserver.com...
> Det insisterer Camilla Plum i Politiken, hvad mener du?
>
> Her lidt af vor debat:
>
> CP: Kære Bo, du er tilsyneladende meget optaget af om det ene eller det
> andet er snobbet ?
> Jeg synes egentlig ikke at snobberi har noget med mad at gøre, det handler
> om meget andet, kvalitet som ikke kan smages eller på anden måde
> identificeres, er selvfølgelig noget pjat.
> BW: Snobberi er som livsløgn - noget som venner gør godt ved at flå væk.
Jvf
> nedenstående citater fra især HC Andersen.
>
> CP: Om dyrene er glade eller ej har ikke kun noget med smag at gøre, også
om
> indholdsstoffer, forurening, dyrevelfærd osv. Jeg orker ikke at indlede en
> diskussion om alle disse ting som vi er mange der har brugt et liv på at
> diskutere, men som biologilærer ved du lige så godt som jeg at smags og
> indholdsstoffer er stort set det samme, at friere liv og godt foder giver
> flere, mere varierede indholdsstoffer i både dyr og grønsager og at det
kan
> smages.
> Der er også andre faktorer, stress, slagtningen, racen /sorten, men i det
> store og hele er der enorm forskel på hvordan man dyrker avler tingene.
>
> BW: Antonius-svin har vist andre proportioner, både mellem størrelse af
lår
> i forhold til nakke, og protein i forhold til fedt,
> og dem der køber hos en fin slagter og ikke kun fra Netto, er nok dem der
> mixer med friske, dyre råvarer udi grønsags og krydderurtebrancen, også.
> Så det er svært at holde tingene ude fra hinanden.
>
> Alligevel ville jeg ønske, at man på nettet eller hos folk som dig kunne
> finde HVILKEN muskel fra fx et svin der i fritgående udgave købt der og
der,
> smager anderledes end samme muskel fra Netto-svin, når begge tilberedes
ens,
> fx på panden med smør og minimal-rosastegning fx 5 min.
> (½ cm tyk skive)
>
> Jeg har nu hørt fra flere, efter at have læst din fois gras artikel, at
det
> er pengene værd, og jeg er tændt på rejse til leverandør downtown.Her på
> Nørrebro er sidste danske slagter forlængst væk og der er kun
> halalbutikker.Uden and og gås og viden om fritgåenhed.
>
> Men der må da også kunne gives hjælp til et sammenlignende studie af fx
> mørbradsmag, så man selv kan opleve, at naturliv giver bedre smag i fedtet
> eller konsistensen.
>
> Smør der var mørkegult af kløver i forsommeren, fik jeg påvist i min
> barndoms ismejeri, og jeg kunne SE at markens kvaliteter bæres ind på
> spisebordet. Dengang.
>
> Men jeg har et hul i min almendannelse mht anden smagsoplevelse, der
> bekræfter økologi-gastronomi-fordelen - som jeg ikke afviser, men er
> nysgerrig om - så jeg vil være glad for enhver hjælp.
>
> Slagtemetode giver forskel i stresshormon og det kan måles kemisk, men jeg
> har ikke hørt om nogen der ved sammenlignende testsmagning kunne smage
> forringelsen.
>
> " Det er en form for åndeligt snobberi, der får folk til at tro, at
> de kan være lykkelige uden penge. Albert Camus
>
> "Racisme er de fattiges snobberi. Raymond Aron
>
>
>
> "Similismykker er blevet moderne. Folk foretrækker øjensynligt nu det
ægte,
> glansen, fremfor det forlorne, prisen". Poul Henningsen
>
>
>
> "Det er en mageløs blomsterpragt, hvor den vil smage , når den går i
> forrådnelse" sagde skarnbassen ved synet af blomsterne i drivhuset. HC
> Andersen
>
>
>
> "All childre are snobs, and the aristocracy of childhood is age.
> G B Shaw)
>
>
>
> "Da ingen snegle længere bliver kogt og spist, regnede sneglefamilien det
> for en afgjort sag, at menneskeheden måtte være uddød. HC Andersen
>
>
>
> "De kan sagtens le, de har ingen penge, sagde den rige kone til den
fattige.
>
>
>
> "The romantic impulse of our nature to people the world with Gods seems to
> us pretty in lovers: in snobs we dislike it. Logan Pearsall Smith
>
>
>
> "Man er for verden, hvad verden tror om en HC Andersen
>
>
> "En som ikke kan skyde ryg, spinde eller gnistre, skal ikke have nogen
> mening, når fornuftige folk taler.- siger katten i Den grimme Ælling
> HCAndersen
> MER KALDSSNOBBERI: Stoppenålen regner sig for synål og senere endog for en
> brystnål Strygejernet bilder sid ind det er en dampkedel, der skal ud på
> jernbanen og trække vogne. Hjulbøren anser sig for en kvartkaret fordi den
> går på et hjul,
> Gyngehesten taler ikke om andet end træning og fuldblodsheste.
> - Enhver har sin specielle livsløgn, alle vil leve over deres forhold
>
> pg bryste sig og kaste blår i øjnene på hver andre.(Friedell om HC
Andersen)
>
>
> I Hyrdinden og skorstensfejren er der satire over en der påstår sig
> Gedebukkebenoverogunder generalkommandersergent - men HC Andersen var selv
> titelsnob og benyttede statussymbolerne, da han blev udnævnt til "titulær
> etatsråd og professor"
>
>
>
> "We justify our vices, compromises and snobberies by protesting: 'It's for
> the children's sake.' Anton Chekhov
>
>
>
> "Tal aldrig uærbødigt om det gode selskab - kun folk, der ikke kan komme
> ind i det, gør det. Oscar Wilde
>
>
>
> "Professioner er en sammensværgelse mod lægmand" GB Shaw
>
>
>
> " En profession gør os tankeløse. Det er en stor velsignelse."
Nietzsche
>
>
> --
> Bo Warming
> Bjelkes Alle 46, 2200 København N
> Tel: 3586 1000, fax: 3586 1001
>
http://www.glistrup.com
>
>
>
> --
> Bo Warming
> Bjelkes Alle 46, 2200 København N
> Tel: 3586 1000, fax: 3586 1001
>
http://www.glistrup.com
>
>