Jakob Møbjerg Nielsen wrote:
> Sven wrote:
>> Dette har jeg set flere gange, men jeg har aldrig fået nogen til at
>> tro det. Kan jeg nu anse det for bevist? Eller har disse forskere
>> også drukket lidt rigeligt inden de "testede"?
>
> Det er nu ikke mere end et par timer siden, jeg sad med en Guinness,
> og det er ganske vist... de falder skam. Det samme gjorde sig
> forøvrigt gældende i Kilkenny'erne
>
> Det må næsten have noget med den tykke skum og blandingsgassen at
> gøre.
Der var givet en forklaring i den rapport der blev henvist til.
Pointen er, at der boblerne i midten stiger. Det starter en cirkulation i
væsken med opstigning i midten og nedsynken lang glassets kant. Grunden til
at det ikke observeres i alle øl, er at boblerne i Guinness er mindre (vist
nok fordi der er tale om nitrogenbobler frem for de sædvanlige CO2-bobler)
og derfor lettere lader sig påvirke af væskecirkulationen.
--
Kristian Damm Jensen damm (at) ofir (dot) dk
Sin, young man, is when you treat people as things. Including yourself.
-- Terry Pratchett, Carpe Jugulum