"Per A. Hansen" <xper.hansen@get2net.dk> writes:
> "Edvard Holm" <globalemu@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
> news:b1cf4789.0402262016.4bb76785@posting.google.com...
> > Hej
> > Kan nogen fortælle mig hvordan man kan få fast fedtstofs smeltepunkt
> > nedsat så det forbliver flydende ?
> Man skal vel fjerne nogle af brintbindingerne.
Så vidt jeg husker fra min 3.g kemiundervisning skal man lede efter et
fedtstof, hvor der er mange dobbeltbindinger (mellem
kulstofatomer). Eksempelvis kan du købe noget rapsolie eller
olivenolie.
Kulstofkæderne i rapsolie er mere stive på grund af dobbeltbindingerne
og derfor har de sværere ved at pakke sig i en fast struktur.
Det er lidt tid siden jeg har lavet mad. Når fedt størkner, er det så
en faseovergang?
--
Niels L Ellegaard
http://dirac.ruc.dk/~gnalle/