|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Glucosamin og diabetes? Fra : Bent Hjerne
 | 
 Dato :  13-07-03 15:28
 | 
 |  | Hej i gruppen.
 
 Jeg har nu hørt en hel del om glucosamin som symptombehandlingen til
 slidgigt.
 
 Jeg har fundet et par omtalelser af glucosamin på nettet og i disse står
 beskrevet at glucosamin er et "naturligt sukkerstof". Andre steder står at
 man bør kontakte lægen inden opstart hvis man har diabetes.
 
 Kan nogen fortælle helt præcis hvilken indvirkning glucosamin har på
 blodsukkeret ved diabetikere?
 
 Skal man øge insulindosis?
 
 Når glucosamin er "naturligt sukkerstof" - hvor mange kalorier indtager man
 så når man begynder en behandling?
 
 Håber på nogle godt tilbagemeldinger.
 
 /B
 
 OBS - X-postet til dk.helbred & dk.videnskab.sundhed da jeg mener at
 indlægget er relevant begge steder.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mogens (19-07-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mogens
 | 
 Dato :  19-07-03 20:51
 | 
 |  | 
 >
 > Når glucosamin er "naturligt sukkerstof" - hvor mange kalorier indtager
 man
 > så når man begynder en behandling?
 >
 > Håber på nogle godt tilbagemeldinger.
 >
 Det er normalt at "advare" mod at Glucosamin kan påvirke blodsukkeret, men
 da den normalt anbefalede dagsdosis er 1,5 gram Glucosamin sulfat, så siger
 det næsten sig selv at det er mere af teoretisk end af praktisk betydning.
 Så jeg kan ikke forestille mig diabetikere der ikke kan tåle Glucosamin. Se
 evt. Peter Angermanns bemærkninger fra "Lægens Bord".
 Vedr. prisdiskussionen tilbage i tråden, skal jeg gøre opmærksom på at
 Glucosamin kan købes i mange kvaliteter. En driftig handelsmand kan købe
 Glucosamin bulk i Kina for ca. 30 kr/kg, men ofte indeholder dette kun
 10-12% Glucosamin. Sådanne partier er også i handelen i Danmark, og så kan
 man nok begynde at stille spørgsmålstegn ved de priser der bliver slynget
 rundt med. Man kan ikke købe glucosamin i farmaceutisk kvalitet i Danmark
 beregnet til brug for mennesker, hverken i Matas eller Bilka, men derimod i
 Sverige/England. Køb et sted hvor der garanteret minimum 98% ren
 Glucosaminsulfat. Bemærk i øvrigt at den kridhvide glucosamin man kan købe
 "billigt" i pulverdåser ofte er af tvivlsom kvalitet. Ren glucosaminsulfat
 svinger i farven, men er oftest beige/gullig. De varierende farvenuancer
 skyldes at de skaldyr (krabbe/hummer/reje-skaller) hvorfra Glucosaminen
 udvides jo også svinger i farve.
 I øvrigt bør man også sikre sig at den glucosamin man køber er lavet af
 skaldyr og ikke indeholder benmel.
 Venlig hilsen
 Mogens
www.urtemedicin.com Glucosamin, MSM og Chondroitin, samt et bredt udvalg af urtemediciner.
 Farmaceutiske kvalitetsprodukter til Danmarks laveste priser.
            
             |  |  | 
  Bente Clairrissa (25-07-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bente Clairrissa
 | 
 Dato :  25-07-03 09:26
 | 
 |  | 
 "Mogens" <mail@urtemedicin.com> skrev i en meddelelse
 news:3f19a123$0$24728$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 >
 > >
 > > Når glucosamin er "naturligt sukkerstof" - hvor mange kalorier indtager
 > man
 > > så når man begynder en behandling?
 > >
 > > Håber på nogle godt tilbagemeldinger.
 > >
 > Det er normalt at "advare" mod at Glucosamin kan påvirke blodsukkeret, men
 > da den normalt anbefalede dagsdosis er 1,5 gram Glucosamin sulfat, så
 siger
 > det næsten sig selv at det er mere af teoretisk end af praktisk betydning.
 > Så jeg kan ikke forestille mig diabetikere der ikke kan tåle Glucosamin.
 Se
 > evt. Peter Angermanns bemærkninger fra "Lægens Bord".
 >
 > Vedr. prisdiskussionen tilbage i tråden, skal jeg gøre opmærksom på at
 > Glucosamin kan købes i mange kvaliteter. En driftig handelsmand kan købe
 > Glucosamin bulk i Kina for ca. 30 kr/kg, men ofte indeholder dette kun
 > 10-12% Glucosamin. Sådanne partier er også i handelen i Danmark, og så kan
 > man nok begynde at stille spørgsmålstegn ved de priser der bliver slynget
 > rundt med. Man kan ikke købe glucosamin i farmaceutisk kvalitet i Danmark
 > beregnet til brug for mennesker, hverken i Matas eller Bilka, men derimod
 i
 > Sverige/England. Køb et sted hvor der garanteret minimum 98% ren
 > Glucosaminsulfat. Bemærk i øvrigt at den kridhvide glucosamin man kan købe
 > "billigt" i pulverdåser ofte er af tvivlsom kvalitet. Ren glucosaminsulfat
 > svinger i farven, men er oftest beige/gullig. De varierende farvenuancer
 > skyldes at de skaldyr (krabbe/hummer/reje-skaller) hvorfra Glucosaminen
 > udvides jo også svinger i farve.
 >
 > I øvrigt bør man også sikre sig at den glucosamin man køber er lavet af
 > skaldyr og ikke indeholder benmel.
 >
 
 Hvad med at producere "glucosamin" af husblas, hvilket også er stivet
 æggehvidestof?
 Ordet gluco er vildledene i denne sammenhæng.
 
 Bente Clarrissa.
 
 
 
 
 |  |  | 
   Klaus Alexander Seis~ (25-07-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  25-07-03 09:47
 | 
 |  | Bente Clairrissa skrev:
 
 > Ordet gluco er vildledene i denne sammenhæng.
 
 Vil du være rar at uddybe?
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    unselfish actions pay back better
 
 
 |  |  | 
   Ukendt (25-07-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  25-07-03 11:53
 | 
 |  | 
 "Bente Clairrissa" <Castanina@events.dk> wrote in message
 news:3f20e979$0$13264$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 >
 > Hvad med at producere "glucosamin" af husblas, hvilket også er stivet
 > æggehvidestof?
 > Ordet gluco er vildledene i denne sammenhæng.
 >
 > Bente Clarrissa.
 >
 >
 Producere glucosamin af husblas? Hvordan havde du lige tænkt dig det skulle
 forløbe?
 Glucosamin udvindes af krabbe og hummerskjold ud fra et stof, der hedder
 kitin, som er et kvælstofholdigt polysaccharid. Det består af en uforgrenet
 kæde af glucosamin-molekyler. Kitin findes i visse svampes cellevægge og i
 skelettet hos leddyr.
 Husblas, derimod, er et proteinholdigt stof udtrukket af dyreknogler og tang
 ( agar-agar, tangsurt salt ).
 Eneste lighed mellem de to er de indeholder proteiner, eller æggehvidestof,
 som du kalder det. Problemet i din tese er at der findes mange forskellige
 slags 'æggehvidestoffer' eller proteiner. Glucosamin (C6H13NO5 ) dannes ud
 fra glucose og aminosyren glutamin. OH-gruppen på glucosen´s C-atom nr. 2 er
 udbyttet med en aminogruppe. Proteiner eller 'æggehvidestoffer' består af
 aminosyrer. Og det er der vi skal finde glutamin. Så det ville være alt
 besværligt først at skulle extrahere glutamin fra husblas for derefter at
 syntetisere kitin.
 Derfor udvindes det af kitin, som jo består af poly-glucosamin, i
 krabbeskjoldet. I hvertfald indtil en medicinalvirksomhed tager det op,
 syntetiserer det fra bunden (nej, det er ikke særlig svært) og får det
 godkendt af Lægemiddelstyrelsen.. Hvis det kan godkendes.
 Og hvad skulle der forøvrigt hjælpe på indholdet af glucose? Det kan man
 ikke udskifte med saccharin (ikke Zacharin). Indholdet af glucose må
 forøvrigt betegnes som forsvindende lille dosis taget i betragtning og det
 er jo ikke længere glucose men 'glucose med glutamin', altså glucosamin.
 
 Mvh J. Ragnar
 
 
 
 
 |  |  | 
    Bente Clairrissa (25-07-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bente Clairrissa
 | 
 Dato :  25-07-03 13:49
 | 
 |  | 
 "J. Ragnar" <ragnar at pharmacist dot dk> skrev i en meddelelse
 news:3f210c1d$0$24718$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 >
 > "Bente Clairrissa" <Castanina@events.dk> wrote in message
 > news:3f20e979$0$13264$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 > >
 > > Hvad med at producere "glucosamin" af husblas, hvilket også er stivet
 > > æggehvidestof?
 > > Ordet gluco er vildledene i denne sammenhæng.
 > >
 > > Bente Clarrissa.
 > >
 > >
 > Producere glucosamin af husblas? Hvordan havde du lige tænkt dig det
 skulle
 > forløbe?
 > Glucosamin udvindes af krabbe og hummerskjold ud fra et stof, der hedder
 > kitin, som er et kvælstofholdigt polysaccharid. Det består af en
 uforgrenet
 > kæde af glucosamin-molekyler. Kitin findes i visse svampes cellevægge og i
 > skelettet hos leddyr.
 > Husblas, derimod, er et proteinholdigt stof udtrukket af dyreknogler og
 tang
 > ( agar-agar, tangsurt salt ).
 > Eneste lighed mellem de to er de indeholder proteiner, eller
 æggehvidestof,
 > som du kalder det. Problemet i din tese er at der findes mange forskellige
 > slags 'æggehvidestoffer' eller proteiner. Glucosamin (C6H13NO5 ) dannes ud
 > fra glucose og aminosyren glutamin. OH-gruppen på glucosen´s C-atom nr. 2
 er
 > udbyttet med en aminogruppe. Proteiner eller 'æggehvidestoffer' består af
 > aminosyrer. Og det er der vi skal finde glutamin. Så det ville være alt
 > besværligt først at skulle extrahere glutamin fra husblas for derefter at
 > syntetisere kitin.
 
 Du har ganske ret og jeg finder det heller ikke umagen værd med
 krappeskjold.
 Jeg vil bruge stoffet til noget andet end madlavning, fordi det har nogle
 gode egenskaber, som jeg er sikker på kan bruges bedre industrielt.
 
 
 > Derfor udvindes det af kitin, som jo består af poly-glucosamin, i
 > krabbeskjoldet. I hvertfald indtil en medicinalvirksomhed tager det op,
 > syntetiserer det fra bunden (nej, det er ikke særlig svært) og får det
 > godkendt af Lægemiddelstyrelsen.. Hvis det kan godkendes.
 > Og hvad skulle der forøvrigt hjælpe på indholdet af glucose? Det kan man
 > ikke udskifte med saccharin (ikke Zacharin).
 
 Det er netop glukose at diabetespatienter har problemerne med, fordi de ikke
 selv danner insulin.
 Saccharin er ikke glukose men smager sødt, og giver ikke problemer p.g.a. af
 den ringe mængde der skal benyttes for at søde.
 
 
 
 Indholdet af glucose må
 > forøvrigt betegnes som forsvindende lille dosis taget i betragtning og det
 > er jo ikke længere glucose men 'glucose med glutamin', altså glucosamin.
 >
 > Mvh J. Ragnar
 >
 
 Når jeg helst vil at der bruges saccharin, er det fordi at en umiddelbar
 reaktion hos diabetespatienten ikke kan forventes, men på længere sigt kan
 den.
 Nøjagtigt som med alkohol og diabetes.
 
 Bente Clairrissa.
 
 
 
 
 |  |  | 
     Mikkel Gybel Jensen (25-07-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mikkel Gybel Jensen
 | 
 Dato :  25-07-03 19:18
 | 
 |  | 
 
            "Bente Clairrissa" <Castanina@events.dk> wrote in message
 news:3f21274b$0$5167$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Det er netop glukose at diabetespatienter har problemerne med, fordi de
 ikke
 > selv danner insulin.
 > Saccharin er ikke glukose men smager sødt, og giver ikke problemer p.g.a.
 af
 > den ringe mængde der skal benyttes for at søde.
 Ja, men hvorfor skulle glucosen give problemer i forbindelse med glucosamin,
 når den ikke er der?
 > Når jeg helst vil at der bruges saccharin, er det fordi at en umiddelbar
 > reaktion hos diabetespatienten ikke kan forventes, men på længere sigt kan
 > den.
 > Nøjagtigt som med alkohol og diabetes.
 .... ikke forstået, den må du lige forklare...
  - Mikkel
 --
 Mikkel Gybel Jensen
http://home.tiscali.dk/~mgj
http://www.pcarlp.dk
http://www.rumfart.dk |  |  | 
      Bente Clairrissa (25-07-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bente Clairrissa
 | 
 Dato :  25-07-03 23:36
 | 
 |  | 
 "Mikkel Gybel Jensen" <mgj@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
 news:xzeUa.37866$Kb2.1530473@news010.worldonline.dk...
 > "Bente Clairrissa" <Castanina@events.dk> wrote in message
 > news:3f21274b$0$5167$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 >
 > > Det er netop glukose at diabetespatienter har problemerne med, fordi de
 > ikke
 > > selv danner insulin.
 > > Saccharin er ikke glukose men smager sødt, og giver ikke problemer
 p.g.a.
 > af
 > > den ringe mængde der skal benyttes for at søde.
 >
 > Ja, men hvorfor skulle glucosen give problemer i forbindelse med
 glucosamin,
 > når den ikke er der?
 
 
 Jo der er glucoce i glucosamin i lille mængde som det er der ønskes at bruge
 som sødestof,
 og derfor skal der bruges meget glucosamin for at få en sødene virkning.
 
 
 >
 > > Når jeg helst vil at der bruges saccharin, er det fordi at en umiddelbar
 > > reaktion hos diabetespatienten ikke kan forventes, men på længere sigt
 kan
 > > den.
 > > Nøjagtigt som med alkohol og diabetes.
 >
 > ... ikke forstået, den må du lige forklare...
 >
 
 Min erfaring ved at følge diabetespatienter,  har vist at diæter som er
 blevet tilrettetlagt diabetespatienter
 skal følges slavisk uden svingærinder, fordi selvom mængden af isulin i det
 daglige kan reguleres,
 når en patient tillader sig noget der indeholder sukkerstof, så opstå der
 følgesygdomme på længere sigt, når de gør det.
 
 
 
 
 |  |  | 
       Mikkel Gybel Jensen (26-07-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mikkel Gybel Jensen
 | 
 Dato :  26-07-03 07:30
 | 
 |  | 
 
            "Bente Clairrissa" <Castanina@events.dk> wrote in message
 news:3f21b0c4$0$24620$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > Jo der er glucoce i glucosamin i lille mængde som det er der ønskes at
 bruge
 > som sødestof, og derfor skal der bruges meget glucosamin for at få en
 sødene virkning.
 Ja, men pointen var netop, at mængden glucose var så forsvindende lille, at
 det ikke har praktisk betydning.
 > når en patient tillader sig noget der indeholder sukkerstof, så opstå der
 > følgesygdomme på længere sigt, når de gør det.
 De kommer sgu alligevel - følgesygdommene, desværre. Men, hvordan vil du
 iøvrigt tilrettelægge en diæt helt uden søde stoffer?
  - Mikkel
 --
 Mikkel Gybel Jensen
http://home.tiscali.dk/~mgj
http://www.pcarlp.dk
http://www.rumfart.dk |  |  | 
 |  |