|
| Mad eksperter lyver Fra : Bo Warming |
Dato : 18-04-03 01:16 |
|
Mad eksperter lyver
I Politiken 16 dec 2000 påstod Fødevareregion-chef at "genfrysning er
mishandling" og at en kylling der fryses og genoptøs 7 gange smager ens,
Ifølge en videnskabelig undersøgelse...
Jeg skrev efter kilde og nærmere data om undersøgelsen.
Det havde man ingen data om - så sundskepsis-mennesker formoder at det var
løgn og opdigt, som så meget såkaldt seriøs og perfektionistisk forskning
fra de dyre statsinstitutioner.
Nogle fisk taber meget vand ved optøning, men ellers kan selv det bedste
smagsdommerpanel ikke smage om proteinmad har været is-krystallinsk, og kun
hvis optøningsperioden har været meget lang tid, er der risiko for
bakterievækst - normalt vil hundredvis af genfrysninger hurtigt efter
hinanden ikke kunne smages - eller måles. Den første gør skade - især på
jordbær der smasker ud pga iskrystaller der gennemskærer cellevægge. De
næste frysninger gør intet fra eller til. TRO ALDRIG PÅ PROFESSIONELLE, når
de udtaler sig om hvad ikke let kontrolleres!
--
Bo Warming
Bjelkes Alle 46
2200 København N
Tel: 3586 1000
Fax: 3586 1001
http://www.glistrup.com
| |
Morten Lidegaard (18-04-2003)
| Kommentar Fra : Morten Lidegaard |
Dato : 18-04-03 09:37 |
|
Har læst et eller andet sted, at ved indfrysning ved meget lave grader (
ca. -70 °) dannes der mindre krystaller, som skulle være bedre for
kvaliteten af prodktet... Er dette helt forkert??
ml
| |
Bo Warming (18-04-2003)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 18-04-03 13:24 |
|
"Morten Lidegaard" <morten@lidegaard.net> wrote in message
news:3e9fba8b$0$660$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Har læst et eller andet sted, at ved indfrysning ved meget lave grader (
> ca. -70 °) dannes der mindre krystaller, som skulle være bedre for
> kvaliteten af prodktet... Er dette helt forkert??
Sædnedfrysning skader de fleste sædceller hos mange mænd - og hos kvæg kan
kun fremavlede "good freezer" tyre bruges.til sædbank-opbevaring
Selvom lynhurtig nedfrysning til minus 70 og antifrostvæsker har været brugt
i årtier.
Smagsmæssigt betyder det meget lidt - jordbær smaskes ud ligegyldigt hvor
hurtigt der fryses
Ægceller fryses med bedre resultater - ingen aner hvorfor.
Jo koldere, jo mindre krystaller - men også de mindske krystaller kan
denaturere protein og gennemskære cellemembran, så enzymer kommer ud og
nedbryder vigtige molekyler
| |
Erik G. Christensen (18-04-2003)
| Kommentar Fra : Erik G. Christensen |
Dato : 18-04-03 19:08 |
|
Bo Warming wrote:
> Sædnedfrysning skader de fleste sædceller hos mange mænd - og hos kvæg kan
> kun fremavlede "good freezer" tyre bruges.til sædbank-opbevaring
Det er rent vrøvl, al tyresæd nedfryses, og der er ingen hensyn hertil
i avlen.
--
Med venlig hilsen Erik G. Christensen
Rådgiver for flere danske svinebønder.
| |
Bo Warming (18-04-2003)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 18-04-03 19:19 |
|
"Erik G. Christensen" <egc@FJERNpost1.tele.dk> wrote in message
news:3EA03EE8.D57C6101@FJERNpost1.tele.dk...
> Bo Warming wrote:
>
> > Sædnedfrysning skader de fleste sædceller hos mange mænd - og hos kvæg
kan
> > kun fremavlede "good freezer" tyre bruges.til sædbank-opbevaring
>
> Det er rent vrøvl, al tyresæd nedfryses, og der er ingen hensyn hertil
> i avlen.
Mine data er fra 1979
Måske der så længe er brugt good freezers kun, så de dårliges DNA er luget
helt ud af systemet
Blandt mennesker er det stadig mange der melder sig som sæddonorer og ikke
kan bruges fordi de er dårlige freezers.
Men som sagtens kan få børn pr frisk sæd
1975-185 havde tidsskriftet "Fertility and Sterility" mange
elektronmikroskopi foto af sædceller fra dyr og mennesker, der var alvorligt
og synligt skadede af de små iskrystaller dannet ved frysning af cytoplasma
og kromosomer
| |
Erik G. Christensen (18-04-2003)
| Kommentar Fra : Erik G. Christensen |
Dato : 18-04-03 20:26 |
|
Bo Warming wrote:
> Mine data er fra 1979
>
> Måske der så længe er brugt good freezers kun, så de dårliges DNA er luget
> helt ud af systemet
Næ, det blev generelt udbredt midt i 60'rne, men for tyresæd var det
en spørgsmål om teknik ved udtagning, fortynding og nedfrysning,
samt den naturlige genetiske variation i modstandsdygtighed i denne
proces,
men jeg protesterer mod, at tyre blev udtaget af avlen pga dette,
da der fortsat er variation, men det udmøntes i, hvor mange "strå"
der kan laves af den enkelte tyr.
Og da insemineringsprisen ikke er prohibitiv, er der ingen grund til at
selektere for "nedfrysningskvalitet".
--
Med venlig hilsen Erik G. Christensen
Rådgiver for flere danske svinebønder.
| |
Bo Warming (18-04-2003)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 18-04-03 21:20 |
|
"Erik G. Christensen" <egc@FJERNpost1.tele.dk> wrote in message
news:3EA0513E.3C9010FD@FJERNpost1.tele.dk...
> Bo Warming wrote:
>
> > Mine data er fra 1979
> >
> > Måske der så længe er brugt good freezers kun, så de dårliges DNA er
luget
> > helt ud af systemet
>
> Næ, det blev generelt udbredt midt i 60'rne, men for tyresæd var det
> en spørgsmål om teknik ved udtagning, fortynding og nedfrysning,
> samt den naturlige genetiske variation i modstandsdygtighed i denne
> proces,
> men jeg protesterer mod, at tyre blev udtaget af avlen pga dette,
> da der fortsat er variation, men det udmøntes i, hvor mange "strå"
> der kan laves af den enkelte tyr.
>
> Og da insemineringsprisen ikke er prohibitiv, er der ingen grund til at
> selektere for "nedfrysningskvalitet".
Journalister går efter god historie ikke sandhed.
Det er en god dag, når man bliver revet ud af deres vildfarelser. Tak
| |
Scorpmoon (18-04-2003)
| Kommentar Fra : Scorpmoon |
Dato : 18-04-03 21:27 |
|
Hvad sker der for dig Bo? Glistrup kom ikke i folketinget, det må du skuda
acceptere.
Hvis du har noget interessant at sige, udover dine ligegyldige posts så sig
det, men fjern da lige dit glistrup link så man helt undgår at lede tankerne
hen på ren og skær propaganda.
| |
|
|