Claus E Beyer wrote:
> > Som barn fik jeg af de voksne at vide, at bagerens flødeskum ikke
> > var lavet af piskefløde, men at "almindelig fløde" var tilsat noget
> > man kaldte »gulddråber«, der gjorde at "almindelig fløde" kunne
> > piskes.
> >
> > Ovenstående har jeg egentligt ikke siden tænkt så meget over, indtil
> > jeg for et par dage siden hørte at »bagerens flødeskum« er lavet af
> > »ermol«. Er det korrekt og hvad er »ermol« egentligt?
>
>
http://www.varefakta.dk/ordlister/ordlistmaelk.htm#Ermol
>
> Udover at spørge her, så tror jeg, det var værd at forsøge sig
> i dk.kultur.mad+drikke . Jeg har ofte været imponeret over
> skribenternes gastronomiske viden.
nej bagerens "flødeskum" er ikke lavet af ermol.....som jo iøvrigt er et
vegetabilsk piskbart produkt, men nogle bagere tilsætter det pga. at det
stabiliserer fløden (dvs skummet holder længere) og ydermere kan det også
give større volume = mere luft i fløden.
men et godt råd så køb jeres flødekager i en Føtex eller Bilka det er ren
fløde de bruger !!
mvh
Bageren