/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
kalkunbryst
Fra : Annette B. Kristense~


Dato : 09-03-01 09:46

er der nogle her der kan anbefale en lækker , måske endda en sammenkogt
ret, med kalkunbryst ?

Skal række til 6 sultne voksne personer.....



Annette

 
 
Helle :\)\) (09-03-2001)
Kommentar
Fra : Helle :\)\)


Dato : 09-03-01 10:16

> er der nogle her der kan anbefale en lækker , måske endda en sammenkogt
> ret, med kalkunbryst ?
> Skal række til 6 sultne voksne personer.....
> Annette

Jeg har selv med stor succes lavet denne ret til 5 personer:

1 kg kalkunbryst
2 pakker bacon i strimler
salt, peber og paprika.

Kom kalkunbrystet i et fad eller en bradepande, krydder det med salt, peber
og paprika og læg baconstrimlerne over kalkunbrystet. Hæld en kop vand ved i
fadet.
Steges i omkring 45 minutter ved 190 grader. Du kan evt. komme staniol over
i halvdelen af tiden.
Et godt tip er også at slukke ovnen lade det hvile et kvarters tid.
Kødet bliver virkelig saftigt og lækkert.
Tilbehør kunne være kogte kartofler, tomatsauce eller paprikasauce og
grøntsager, f.eks dampede gulerødder og broccoli.

mvh
Helle :)




Peter Westh (09-03-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 09-03-01 12:46

"Annette B. Kristensen" <zands@zsgeo.dk> skrev i en meddelelse
news:01c0a875$2c2f20e0$375e5ac1@zands...
> er der nogle her der kan anbefale en lækker , måske endda en sammenkogt
> ret, med kalkunbryst ?

Jeg har nogle gange tilberedt kalkunbryst helt ved at skære det op som en
roulade eller en snegl. Indersiden smøres med dijonsennep, og der fordeles
hakket løg og hvidløg, hakket persille og evt andre urter (.feks. kørvel),
hvidløg og salt og peber på. Så lægges der skiver af bacon på, og brystet
rulles sammen igen og snøres godt. Tilberedes i ovn eller gryde. Meget
delikat med f.eks. flødegratinerede kartofler (og evt. jordskokker), der
kommer ikke ret meget sovs.

Den eneste type gryderet jeg synes kalkunbryst kan bruges til er wokretter,
ellers bliver kødet tørt. De fleste retter med kylling kan laves med
kalkunbryst. se evt
http://chinesefood.about.com/food/chinesefood/library/blpoultry.htm

MVH

Peter



Peter Westh (10-03-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 10-03-01 16:02

"Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:5o3q6.1313$lk1.46353@twister.sunsite.dk...

> De fleste retter med kylling kan laves med
> kalkunbryst.

Det gælder også mange kinesiske retter med svinekød.

MVH

Peter




ka (10-03-2001)
Kommentar
Fra : ka


Dato : 10-03-01 16:07

Hej Annette !

Denne opskrift, hører til mine favoritter, ... indenfor kalkun.
Den er til 4 pers. ca. ~ men du kan bare lavet dobbelt portion,
da den også smager godt på brød, dagen efter.

Venlig hilsen
Kirsten
http://hjem.get2net.dk/Jullemor_And


Pikant kalkun ~ 4 pers.

1 kalkunbryst på ca. 8-900 g
250 g helbladet dybfrossen spinat
4 porrer
1 pk pikant ost med krydderurter
1/4 l fløde 9% ~ 1/2 l hvis man gerne vil have meget dyppelse.
2-3 fed hvidløg
Santa Maria "Texas hot" krydderi

Spinaten optøes, vandet presses ud, og den fordeles i bunden af et ildfast
fad. Porrene skæres i ringe, og lægges ovenpå spinaten.
Kalkunbrystet brunes på begge sider, krydres med salt og peber.
Skær nogle dybe revner på tværs af brystet, med ca. 5 cm mellemrum,
og fyld disse op med pikantosten.
Presset hvidløg smøres over kalkunbrystet, og der drysses Texas Hot over.
( Pas på ~ det er stærkt )
Brystet lægges ovenpå spinat/porrerne, og fløden hældes ved.
Stilles i ovnen ved 200 grader ca. 45-60 min.

*Paste/ris/flutes ~ serveres til*








connie-toft (11-03-2001)
Kommentar
Fra : connie-toft


Dato : 11-03-01 10:08

Et hit her i huset er kalkungryde med karry og kokosmælk.

Til 6 pers bruger jeg:
ca 600g kalkunbrydst som jeg skærer i strimler
2 store løg i tern
5 fed hvidløg hakket
2 dåser kokosmælk
1 stor bakke champignon
4 gulerødder i skiver
2 porrer eller forårsløg i ringe
4 stængler bladselleri i skiver
1 rød peber i tern
1 grøn peber i tern
karry efter smag, jeg bruger meget
2 syltede ingefær i tern + lidt af saften
salt/peber
lidt olivenolie

Karryen brunes af i olien.Kalkun, løg og hvidløg svitses, kokosmælk, ingefær
og champignoner kommes ved, lad det koge ganske lidt.
grønsagerne kommes ved, lad retten kun lige koge op, ellers bliver
grønsagerne triste. Vi kan bedst lide dem med bid i. Husk at smage til med
salt og peber.
Hertil server jeg jasminris eller basmatiris og evt et godt stykke brød.





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409070
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste