Poul-Erik Andreasen <poulerik@pea.dk> skrev i en
news:20021123174659.6b2ea231.poulerik@pea.dk...
> On Sat, 23 Nov 2002 16:21:44 +0100
> "Stefan Garvig" <sgdata@edb.dk> wrote:
>
> > Hej
> >
> > En åben øl bliver med tiden doven - det kender vi nok alle. Hvis man
sætter
> > en prop i og stiller øllen i køleskab, så er den doven næste dag.
> >
> > Hvis man i stedet lader øllen stå fremme ved stuetemperatur UDEN prop
i - så
> > er den sgu tiptop dagen efter! CO2-indholdet synes at være intakt og
smagen
> > ligeså.
> >
> > Hvordan i alverden kan det være?
> >
> > Netop ved at sætte prop i er man da med til at mindske CO2-afgasningen
fra
> > øllen.
> >
> > Og ved at sætte øllen i køleskab mindsket CO2-afgasningen vel yderligere
> > pga. nedkølingen.
> >
> > Har nogle her i gruppen en forklaring på, at en øl kan stå fremme til
dagen
> > efter uden at blive doven, så meld endelig ind.
>
> Det du skal være opmærksom på er at en kold øl kan rumme mere CO2 end
> en varm øl. Om en øl virker doven er selvfølglig tildels subjektivt, men
ved samme
> absolutte CO2 indhold vil en kold øl have et lavere relativt CO2 indhold.
>
> For at sammenligne de to øl skal du enten hæve temperaturen på den øl der
har stået i køleskab
> eller sænke temperaturen på den der har stået ude.
>
> --
> Poul-Erik Andreasen
Husk at trække flueindholdet fra
Jeg mener ikke en øl med ordentlig prop, bliver doven i køleskab, men det er
da lidt sjovt at den ikke bliver det uproppet ved stuetemperatur, hvilket
jeg ikke vil betvivle.
--
M.V.H.
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk