/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hævning i køleskab
Fra : Heidi C. Tholstrup


Dato : 25-02-01 15:14

Hvorfor er det at dejen til visse former for brød har bedst af at hæve
i køleskabet, feks. natten over?

--
Mvh.
Heidi C. Tholstrup
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
http://www.hct.hjem.wanadoo.dk


 
 
Peter W. Bosse (26-02-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 26-02-01 05:49

"Heidi C. Tholstrup" <hct@SPAMwanadoo.dk> skrev i meddelandet:
> Hvorfor er det at dejen til visse former for brød har bedst af at hæve
> i køleskabet, feks. natten over?
> Heidi C. Tholstrup

Hei Heidi!
Jeg har ikke den helt store videnskabelige og tekniske viden, - men den
lange el. langsomme hævetid kan bevirke, at gæren får lov at gære helt
igennem, så gærsmagen forsvinder. Samtidig bliver brødets krumme
herlig elastisk, således at brødet kan skæres i meget tynde skiver.

For i øvrigt kan jeg fortælle, at fx ude på sommerlandet i 'nogle' af de
små minimarkeder, får de 'dagen før' leveret halvfabrikater til "bake
off", fx dybfrosne brød i aluforme, altså brød som kun lige er slået op
og lagt i form og derefter sat på frys. De bliver i supermarkedet sat i
et såkaldt fryse/svaleskab. Derefter bliver køleskabet indstillet til
"et bestemt tidspunkt", - hvorefter frysefunktionen herefter går over
i en svale/raske funktion, derefter begynder brødet langsomt at tø op
og begynder at hæve stille og roligt, slukker så selv på et angivet
tidspunkt el. når brødet er hævet tilstrækkeligt (denne proces kan fx
foregå om natten el. tidlig morgen). Herefter kan så brødet bages
færdig i de specielle ovne.
Disse brød bagt efter denne metode er ofte ret gode. (Nå, men det
var jo en anden historie)

--
Mvh.
Peter W. Bosse

"Kærlighed er ikke alene den vigtigste ingrediens;
det er den eneste ingrediens, som virkelig betyder noget."
-Brillat-Savarin



ole larsen (25-02-2001)
Kommentar
Fra : ole larsen


Dato : 25-02-01 15:46


Heidi C. Tholstrup skrev i meddelelsen ...
>Hvorfor er det at dejen til visse former for brød har bedst af at hæve
>i køleskabet, feks. natten over?
>
>--
>Mvh.
>Heidi C. Tholstrup


Bl. a. fordi du på den måde kan få en langt længere hævetid, eks, 1-2 døgn,
og jeg kan love dig, at et hvedebrød på denne måde ( med ringe mængde gær)
får en helt anden smag, krumme og skorpe.

Ole



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409070
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste