/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fromage Frais vs. Creme Fraiche
Fra : Helle :\)\)


Dato : 25-02-01 10:36

Hej,

Kan man erstatte creme fraiche med fromage frais i f.eks sovse ?

Hvilken sovs vil passe godt til kalkunbryst ? (Helst uden margarine/smør og
fløde, da jeg ikke bryder mig om disse)

mvh
Helle :)



 
 
Peter Westh (25-02-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 25-02-01 13:26

"Helle :))" <helleh_@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:jj4m6.17777$TL6.965562@news000.worldonline.dk...
> Hej,
>
> Kan man erstatte creme fraiche med fromage frais i f.eks sovse ?

Det kommer nok an på hvem du spørger. Anne Larsen ville som du nok ved svare
med en enthusiastisk JA!

Jeg vil personligt hellere undvære saucer med creme fraice end erstatte den
med Fromage Frais. Creme Fraice, og fløde genrelt, giver konsistens og fedme
til saucen, og kan således runde andre, skarpere smagsgivere af, som vin og
stegesky. Fromage Frais kan give noget konsistens, men en hel anden, frisk
smag.

Hvis du bruger Fromage Frais i varem saucer skal du under alle
omstændigheder passe på med at koge den. Den skiller, ligesom min mors
kærnemælssuppe da jeg var lille. Jeg vil foretrække at give en mager sauce
konsistens med maizena eller purerede frugter eller grøntsager.

Man kan også godt legere sauce med et par spiseskefuld flødeost. Ikke den
magre, men nettoresultatet er nu stadig ret fedtfattigt.

Jeg holder meget af Fromage Frais til kolde dyppelser som f.eks. Tzatziki og
Guacomole, og også med frugt.

MVH

Peter



Jan Boegh (25-02-2001)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 25-02-01 17:20

"Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> wrote in message
news:8R6m6.42280$2w6.804038@twister.sunsite.dk...

> Jeg holder meget af Fromage Frais til kolde dyppelser som f.eks. Tzatziki
og
> Guacomole, og også med frugt.

Meget enig - men det forekommer mig at Fromage Blanc er knap så syrlig som
Fromage Frais. Jeg er desværre i den situation at jeg bør være
tilbageholdende med at indtage Creme Frais i store mængder og har
konstateret at næsten alle de kolde saucer, der ellers laves med dette
fedtholdige surmælksprodukt smager ganske tåleligt med Fromage
det-ene-eller-andet.

Jeg har lige i går til min provencalske fiskesuppe fremstillet en
fedtreduceret rouille:

2 fed knust hvidløg
1 finthakket chilli uden kerner og stole (styrke efter temperement - jeg
vælger selv en moderat)
1 pasteuriseret æggeblomme
1 spsk god olivenolie

alt hældt i 1 1/2 dl Fromage blanc.

Nydes på ristet brød - hos undertegnede giabattabrød ristet i ovn - som
tilbehør til suppen, der i dette tilfælde er lavet på den superbillige fisk,
hvilling (hvillingefiletter p.t. 50 Kr/kg anbefales kraftigt).

mvh
Jan

mvh
Jan



Peter Westh (26-02-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 26-02-01 16:22

"Jan Boegh" <jan@boegh.X_net> skrev i en meddelelse
news:97bbb5$l48$1@news.net.uni-c.dk...
> Meget enig - men det forekommer mig at Fromage Blanc er knap så syrlig som
> Fromage Frais.

Virkelig? Jeg køber normalt Fromage Frais i Netto, et fransk mærke. Jeg
købte i dag et bæger dansk Fromage Blanc, Kløver eller Arla eller hvad det
nu hedder. Det smager mere ligesom ymer eller creme fraice, det er
tydeligvis syrnet med den samme bacille som disse. Klart mere syrlig end den
Fromage Frais jeg normalt køber. Hvad for et mærke Fromage Blanc køber du?

> Jeg har lige i går til min provencalske fiskesuppe fremstillet en
> fedtreduceret rouille: (snip)
> Nydes på ristet brød - hos undertegnede giabattabrød ristet i ovn - som
> tilbehør til suppen, der i dette tilfælde er lavet på den superbillige
fisk,
> hvilling (hvillingefiletter p.t. 50 Kr/kg anbefales kraftigt).

Lyder rigtig godt!

MVH

Peter



Jan Boegh (26-02-2001)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 26-02-01 18:41

"Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> wrote in message
news:6wum6.1711$dD.114318@twister.sunsite.dk...

> Virkelig? Jeg køber normalt Fromage Frais i Netto, et fransk mærke. Jeg
> købte i dag et bæger dansk Fromage Blanc, Kløver eller Arla eller hvad det
> nu hedder. Det smager mere ligesom ymer eller creme fraice, det er
> tydeligvis syrnet med den samme bacille som disse. Klart mere syrlig end
den
> Fromage Frais jeg normalt køber. Hvad for et mærke Fromage Blanc køber du?

Mon ikke kun der findes det ene? Men måske kikser min beskrivelse lidt. Jeg
vil måske ved nærmere eftertanke hellere beskrive Fromage Frais som mere
'tør' i smagen hvor Fromage blanc er mere cremet. Og min målestok er nok, at
den er et Creme fraise-substitut, og derfor scorer efter hvor meget den
ligner denne.

mvh
Jan



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409070
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste