/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opskrifter på "hjemmelavet slik" søges
Fra : Tina Andersen


Dato : 19-02-01 14:49

Hej Gruppe

Er der mon ikke nogle stykker af jer, der har opskifter på hjemmelavet
slik/lækkerier liggende?

Jeg tænker på ting som fx

Flødeboller
Romkugler
Hjemmelavet Daim

Men også gerne på vingummi, bolcher, Bounty osv.

Efter at have surfet en del rundt er det gået op for mig, der mangler en HP
kun indeholdende ting til den søde tand. De sider jeg har fundet, indeholder
en masse opskrifter på småkager, kager og desserter... Det er altså ikke
familiens ynglings-bradepandekage jeg søger opskrifter på. Når jeg har
samlet opskrifter nok, så tømrer jeg en HP sammen.

Håber på jeres støtte

På forhånd tak

Mvh

Tina
Email: Wunjo@mail.dk




 
 
Klaus Alexander Seis~ (19-02-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 19-02-01 15:15

Tina Andersen skrev:

> Hjemmelavet Daim

Den sku' være let nok. Er det ikke blot et spørgsmål om at lave en
ret stiv flødekaramel og så overtrække den med flødechokolade?

Man får en fin flødekaramel ved at blande

   1 dl piskefløde
   1 dl sirup
   1 dl sukker

og lade den småsimre UNDER OMRØRING i tre kvarters tid. Sæt et par
dråber på en tallerken for at se om massen har den ønskede konsistens
og lad den simre længere hvis den skal være stivere i det.

NB: Det kan ikke svare sig at bruge en forholdsvis dyr sirup som fx
ahornsirup til at lave flødekarameller af - det smager alligevel ikke
igennem.

> Når jeg har samlet opskrifter nok, så tømrer jeg en HP sammen.
>
> Håber på jeres støtte

Bare se at komme i gang!


// Klaus

--
><>°

Rick Madsen (19-02-2001)
Kommentar
Fra : Rick Madsen


Dato : 19-02-01 19:45

Klaus Alexander Seistrup foreslog:
>
> Tina Andersen skrev:
>
> > Hjemmelavet Daim
>
> Den sku' være let nok. Er det ikke blot et spørgsmål om at lave en
> ret stiv flødekaramel og så overtrække den med flødechokolade?

Men 'Daim' er mandelkrokant,er det ikke? Så skal der vel også indgå
noget malet mandel,ikkesandt...

hvm

>
> Man får en fin flødekaramel ved at blande
>
> 1 dl piskefløde
> 1 dl sirup
> 1 dl sukker
>
> og lade den småsimre UNDER OMRØRING i tre kvarters tid. Sæt et par
> dråber på en tallerken for at se om massen har den ønskede konsistens
> og lad den simre længere hvis den skal være stivere i det.
>
> NB: Det kan ikke svare sig at bruge en forholdsvis dyr sirup som fx
> ahornsirup til at lave flødekarameller af - det smager alligevel ikke
> igennem.
>
> > Når jeg har samlet opskrifter nok, så tømrer jeg en HP sammen.
> >
> > Håber på jeres støtte
>
> Bare se at komme i gang!
>
> // Klaus
>
> --
> ><>°


Klaus Alexander Seis~ (19-02-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 19-02-01 20:15

Rick Madsen skrev:

> Men 'Daim' er mandelkrokant, er det ikke?

Aner det ikke, jeg har ikke smagt dajm i 20+ år, men jeg husker det
som en ret stiv, lidt kedelig, flødekaramel med chokoladeovertræk.


// Klaus

--
><>°

Ivar (19-02-2001)
Kommentar
Fra : Ivar


Dato : 19-02-01 22:00

> Aner det ikke, jeg har ikke smagt dajm i 20+ år, men jeg husker det
> som en ret stiv, lidt kedelig, flødekaramel med chokoladeovertræk.

Ja, første gang jag smagte Daim, mindede smagen mig netop om
noget delvis mislykket hjemmelavet karamel, jeg en gang har lavet.
Det havde fået for meget varme - har undgået Daim siden.

Ivar



Peter W. Bosse (22-02-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 22-02-01 04:48

"Tina Andersen" <wunjo@mail.dk> skrev i meddelandet:
>
> Er der mon ikke nogle stykker af jer, der har opskifter på
> hjemmelavet slik/lækkerier liggende?
> Flødeboller
> Romkugler
> Hjemmelavet Daim
> Men også gerne på vingummi, bolcher, Bounty osv.

Hvis du er lidt af en slik entusiast, så prøv at låne på biblioteket,
eller evt. køb følgende 3 bøger af tekstforfatteren Helle Beisheim i
serien "Alle Tiders Vingummi & Chokolade", "Alle Tiders Bolsjer", eller
"Alle Tiders Lakrids & Karameller".
Søg selv: www.kkb.bib.dk/kkbbase.htm

Jeg skulle hilse at sige, at nævnte tre bøger er fantastisk godt skrevet
og fotograferet, her kan man virkeligt få idéer til noget, hvis man vil.
www.det-sode-liv.dk

PS: For andre og for nemhedens skyld, ville det være rart, hvis du mere
specifikt oplyste hvilken bestemt opskrift, ikke bare skrive
slik/lækkerier.

Kun én ting af gangen! -Dit søde liv

--
Mvh.
Peter W. Bosse
-Cream of tartar group:dk.kultur.mad+drikke



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409070
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste