/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fastelavnsstrutter
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 19-02-01 05:31

I anledning af fastelavn, en lille opskrift på...

Fastelavns strutter:

30 g gær
100 g smør
3 dl mælk
1 tsk salt
1 tsk sukker
ca. 500 g hvedemel

Gæren smuldres. Mælken varmes til 35° og gæren udrøres heri. Smørret
smeltes, og alle ingredienser tilsættes, og dejen æltes, til den er
blank og smidig og slipper bord og hænder. Dejen dækkes med et klæde og
stilles til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter, til den har nået den
dobbelte størrelse. Dejen slås ned, æltes let igennnem, trilles ud til
en stang, som deles i passende stykker, der formes til boller. I hver
bolle klippes et ret dybt kryds. De fremkomne snipper foldes ud til
siden og strutterne vendes og stilles på en smurt bageplade. De
efterhæves 15-20 minutter. Strutterne pensles med sammenpisket æg og
bages derefter ved 225° i cirka 25 minutter.


Tip: Bank i bunden af brødet;
når det giver en hul lyd fra sig, er det færdigt.


Go' fornøjelse!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Landets fødevareregioner skal igen på jagt efter dagligvarer,
der ikke holder, hvad de lover. Stor kampagne mod vildledning
starter i næste måned. Synderne risikerer bødestraf.



 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409071
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste