/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fastelavnsboller
Fra : F2


Dato : 18-02-01 21:09

Fastelavnsboller (10 stk.)

1 dl. mælk
3 spsk sukker (melis)
1 æg
85 g smør
35 g gær
240-250 g mel

Fyld, vanillecreme af:

2 æggeblommer
3 spsk sukker
2 top tsk mel
vanillesukker
2-2,5 dl fløde


Start med at lune mælken, heri kommes ægget og smørret. Så røres gæren ud,
men pas på, mælken må ikke være for varm.
Nu blandes sukker og melet i, og dejen æltes til den er blank.
Rulles så ud til en stor plade, der deles i 10 firkanter.
Ovenpå hver firkant lægges en klat vanillecreme, der laves på denne måde:
Æggeblommerne piskes med sukker, fløden røres i skiftevis med melet. Alt
piskes godt, varmes igennem, uden at koge, og smages til med vanillesukker.
Når cremen er lagt på, foldes de fire hjørner sammen ind over cremen. Bollen
vendes og stilles på sammenføjningen på en smurt bageplade.
Hæver lunt og tildækket i ca. 25 minutter. Pensles med æg, bages ved 225
grader i ca. 10 minutter.
Før servering kommes lidt glasur ovenpå hver bolle.


Velbekomme.
Preben.



 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409071
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste