Jeg har lavet meget mad på små spritkøkkener man bruger på vandreture m.m.
Den eneste grund til at jeg nogle gange har brugt det "originale" sprit, som
jeg ikke kan huske hvad hedder, er at der er mere brændværdi i det. Jeg ved
ikke, hvad der er blandet i, men jeg vil tro at det "rækker" 25-30% længere.
Det er ret interessant, om man f.eks. skal slæbe rundt på en halv liter
sprit mere eller mindre, for det vejer jo altsammen. Og så er det
"originale" sprit jo også en del dyrere
Når vi bruger disse små spritkøkkener i "fast lejr" hvor der kan købes
sprit, ved startstedet m.m. bruger vi ganske almindeligt husholdningssprit
og som Palle skriver - bare tilsat lidt vand. Om det er 10% ved jeg ikke
helt. Vi tager en slat, men de 10% er da nok meget passende
Dette gør
vi netop for at gryderne ikke skal sode på bunden, men også for at "røgen"
ikke skal sode f.eks. oversejlet på teltet.
Jeg tror da at det er det samme i en båd - jeg har ikke spritkomfur i min,
så jeg kan ikke lige tale med, men mon ikke at mine erfaringer fra
friluftslivet passer på dette spørgsmål.
--
Peter Fly
(Please move the monkey from my address)