/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Anne Larsen: Fantasiløs fedtuddrivelse. P~
Fra : Peter Westh


Dato : 23-01-01 15:48

At bruge licenskroner på at vise en rå gulerod skåret ud i mundrette
stykker i et madprogram må være en dårlig joke fra DRs side.

Af Iben Fritsche, forstander, Frederiksberg Husholdningsskole
Hjemme hos os vælter vi om af grin, når DR præsenterer det
tragikomiske program 'Max 30 pct.'.
DR har tilsyneladende sat sig som mål at præsentere alle mulige
selvbestaltede 'kokke' med et, til tider,
aparte forhold til mad, i de kredse kaldet kost - noget vi andre fejer
med.
Sidste skud på stammen er en nytynd selvbestaltet madskribent. Det
undrer mig, at DR vil lægge navn
til at bruge licensbetalernes penge på et program, der mangler
inspiration og i behandlingen af maden er
direkte ødelæggende.

Anne Larsen sagde for nylig i Max 30 pct., at hendes datter er god til
en 'fedtuddrivelsesproces'. Ja, det
skal jeg sandelig love for. Først tager hun noget magert, hakket
oksekød, steger det, hælder den smule
sky fra, der måtte være og - hold Dem fast kære læser - så skyller
hun, gud straffe mig, kødet under den
varme hane.
Derved opnår man selvfølgelig at skylle de sidste rester at fedt ud,
men ved samme lejlighed skylles al
anden næring også ud. Oksekødet vil herefter have samme næringsværdi
som pappet i en toiletrulle.
Man må håbe at 'retten' bliver tilstrækkeligt gennemvarm, så vandet
fra det varme rørsystem ikke bringer
sygdom til de stakler der skal indtage dette.
Og som om det ikke var nok, så kan man også se hvordan man
maltrakterer en kylling. Skindet, det
absolut bedste på kyllingen bliver flået af, - af Anne Larsens
fedtuddrivende datter.
Ved en tidligere lejlighed har Anne Larsen anskueliggjort, hvorledes
man laver en sagesløs kylling om
til tovværk. Man flår det over 30 procent fede skind af et
kyllingebryst, det magreste kød på kyllingen,
steger det i ovnen i ca. tre kvarter og vupti - så er det heller ikke
til at spise.
Sidst så vi en sagesløs kylling blive kogt: »en god time«. Hvad i
himmelens navn har den gjort, siden
dens endeligt skal fratage den en sidste mulighed for at være til
glæde.

Når man laver et madprogram, forventer i hvert fald jeg, at man i
tilberedningen, opskriften eller metoden
tilfører seerne noget nyt; en god ide, en nem, sund eller billig
opskrift e.l. Det med en ny ide klarer Anne
Larsen til fulde, når hun skyller tilberedt mad i varmt vand og
sønderkoger- og steger madvarer der
kræver fantasi og nænsom tilberedning, for at blive lækkert på
tallerkenen.
Men der mangler kreativitet og sanselighed i et program som 'Max 30
pct.'. Grøntsager er dejlige og
giver uanede muligheder for nuancer, men at bruge licenskroner på at
se en rå gulerod skåret ud i
'mundrette stykker' må være en dårlig joke fra DRs side.
Endnu mere uforståelig er DRs disposition, når man tænker tilbage på
'Meyers Køkken', der osede af
kærlighed til en hvilken som helst råvare, hvor sundhed, økologi og
økonomi var faktorer, der blev taget
hensyn til og hvor fantasien fik frit spil, også i fedtfattige
opskrifter.




 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409071
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste