/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Den legendariske svampesauce
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 09-01-01 16:59

Nu vil jeg lige dele min bedste opskrift med jer:

Det er en svampesauce, der er fortreffelig til oksekød og lam - både som
steg og bøffer.

Efter at have udviklet lidt på den og udsat stort set alle der spiste hos
mig i en længere periode er opskriften kommet til at se ud som følger - og
da den belv serveret ret ofte i den periode er navnet også blevet, "Den
legendariske svampesauce:

250 g tynde skiver champignon
1-2 fiske røde chilier
3-5 fed hvidløg (efter smag)
1 stort meget finthagget løg (evt. rød for synsskyld)
ca. 1 dl Kikkomans soyasauce
2,5 dl piskefløde (hvis man har fedtofobi kan man jo bruge fløde 13, men det
går klart ud over smagen...og hvem spiser fløde sauce for at tabe sig....?)
Evt. friskhakket persille (giver en flot farve, sammen med de røde chilier)

Salt og Peper - men pas på med salten, soyaen er jo meget salt.

De finthakkede løg svites med de finthakkede hvidløg i en smule olivenolie.
Chilierne tilsættes og bruner med - hvis du kan lide stærk mad, så lad være
at fjerne alle kernerne i chilierne...

Løgene tages af og venter i en skål. Chamipgningerne brunes til vandet er
væk, hvor efter en klump smør tilsættes til at brune svampene. Når de er let
ristede - alt efter smag - tilsættes løg, hvidløg og chili.

Efter nogle få sekunder, så det hele er varmt kommes en smule soya i som
svampene nu optager smagen af. Fløden hældes over. Lad nu saucen koge ind i
10-15 minutter så saucen får en cremet konsistens... og lad være med at
jævne. Rør løbende i saucen så den ikke trækker skind. Smag til med salt
pepper og soya, og start med soyaen. Saucen skal have en let brun farve -
kaffe med fløde farven... - og vær ikke nærig med pepper, det er jo godt til
oksekød....

Hvis man er til persille er det også godt at drysse lidt friskhakket
persille i lige før servering.

Vil da gerne høre jeres mening om denne sauce, der en smule salt.



 
 
PC1501 (15-01-2001)
Kommentar
Fra : PC1501


Dato : 15-01-01 10:41

Det må være godt jeg prøer!
"Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:gzG66.4895$Hy.102364@twister.sunsite.dk...
> Nu vil jeg lige dele min bedste opskrift med jer:
>
> Det er en svampesauce, der er fortreffelig til oksekød og lam - både som
> steg og bøffer.
>
> Efter at have udviklet lidt på den og udsat stort set alle der spiste hos
> mig i en længere periode er opskriften kommet til at se ud som følger - og
> da den belv serveret ret ofte i den periode er navnet også blevet, "Den
> legendariske svampesauce:
>
> 250 g tynde skiver champignon
> 1-2 fiske røde chilier
> 3-5 fed hvidløg (efter smag)
> 1 stort meget finthagget løg (evt. rød for synsskyld)
> ca. 1 dl Kikkomans soyasauce
> 2,5 dl piskefløde (hvis man har fedtofobi kan man jo bruge fløde 13, men
det
> går klart ud over smagen...og hvem spiser fløde sauce for at tabe
sig....?)
> Evt. friskhakket persille (giver en flot farve, sammen med de røde
chilier)
>
> Salt og Peper - men pas på med salten, soyaen er jo meget salt.
>
> De finthakkede løg svites med de finthakkede hvidløg i en smule
olivenolie.
> Chilierne tilsættes og bruner med - hvis du kan lide stærk mad, så lad
være
> at fjerne alle kernerne i chilierne...
>
> Løgene tages af og venter i en skål. Chamipgningerne brunes til vandet er
> væk, hvor efter en klump smør tilsættes til at brune svampene. Når de er
let
> ristede - alt efter smag - tilsættes løg, hvidløg og chili.
>
> Efter nogle få sekunder, så det hele er varmt kommes en smule soya i som
> svampene nu optager smagen af. Fløden hældes over. Lad nu saucen koge ind
i
> 10-15 minutter så saucen får en cremet konsistens... og lad være med at
> jævne. Rør løbende i saucen så den ikke trækker skind. Smag til med salt
> pepper og soya, og start med soyaen. Saucen skal have en let brun farve -
> kaffe med fløde farven... - og vær ikke nærig med pepper, det er jo godt
til
> oksekød....
>
> Hvis man er til persille er det også godt at drysse lidt friskhakket
> persille i lige før servering.
>
> Vil da gerne høre jeres mening om denne sauce, der en smule salt.
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409071
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste