/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hønsesalat
Fra : Jorgen Koldt


Dato : 22-12-00 07:02

Har I en god opskrift?

På forhånd tak, hilsen Jørgen



 
 
Peter W. Bosse (22-12-2000)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 22-12-00 08:23

"Jorgen Koldt" <jkoz@imagez.dkz> skrev i en meddelelse...
> Har I en god opskrift?

Her er en god opskrift på...

Hønsesalat:
8 pers.

½ høne el. 1 hel polard (evt frossen)
lidt blegsellerigrøntl
vand, salt
150 g rå champignons
3 spsk kogte løse ris
ca. 200 g mayonnaise
citron
paprika

Hønen koges i lidt vand, tilsat salt og sellerigrønt. Vandet skal ikke
dække hønen, der koges mør under låg i ca. 1 time. Alt kødet skæres
fra benene og afsvales. Mayonnaisen smages til og heri blandes
hønsekødet, rå champignons i skiver ,og de løse ris. Salaten smages
til evt med sennep. Pyntes med tomatskiver og rå champignonsskiver.

Q
o /\ o
/ \ /*\ / \
-.- /***\ -.-
\( )/ /*****\ /( )/
_||_ || _| \/ ......... *God jul*

--
Mvh.
Peter W. Bosse

I'm not afraid to die. I just don't want to be there when it happens.
- Woody Allen



Klaus Alexander Seis~ (22-12-2000)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 22-12-00 12:30

Peter W B skrev:

> hønsekødet, rå champignons i skiver [...]

Rå champignoner ... hm, det lyder ikke som om det er en gemmehønsesalat,
men som en der skal spises med det samme og på én gang, hvis man ikke
vil risikere botulisme. Det er formildende med den lave pH på grund af
mayonnaisen og citronsaften, men alligevel.

Jeg ville vælge champignon på glas eller en anden form for henkogte
(eller blot sterile) champignoner.

> I'm not afraid to die. I just don't want to be there when
> it happens.
> - Woody Allen

À propos botulisme?


// Klaus

--
><>°

Kæld Gydum (22-12-2000)
Kommentar
Fra : Kæld Gydum


Dato : 22-12-00 21:59


Hej Jørgen .....

Hønsesalat laver jeg som et "kabarefad"

Kogt hønsekød i tern - Søde frosne ærter - frisk
annanas i tern - rød og grøn peber i tern - samt små
tomatbåde & aspagessnitter og til sidst finskåret kinakål.

Kinakålen må dog ikke blive for "finskåret" ...

Anret dette på et fad med hovedvægt på hønsekødet
og kinakål og de andre ting i tern - snitter og både som
garniture ...i små bunker så man selv sammensætter sin
"hønsesalat" ...

Der skal et stort fad til og det er en flot anretning samt
en frisk form for "Hønsesalat"

Hertil serveres lun flytes og en hjemmelavet dressing af:
mayonaise - piskefløde - grøn og rød peber blendet
med et løg ... smag til med salt og peber ...

Har du ingen blender kør da peberfrugt og løg gennem
en kødhakker eller hak det meget fint i hånden ...

Denne dressing bør laves dagen før den skal bruges.-

Held og Lykke ....

Rigtig glædelig Jul .
Kæld Gydum




Jan Boegh (23-12-2000)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 23-12-00 12:29

"Kæld Gydum" <oz1pll@worldonline.dk> wrote in message
news:IhP06.3116$gs1.90648@news010.worldonline.dk...

> Hønsesalat laver jeg som et "kabarefad"

Jeg har set det en eller to gange før: Hvad er "kabarefad"?

mvh
Jan




Kæld Gydum (23-12-2000)
Kommentar
Fra : Kæld Gydum


Dato : 23-12-00 16:50

Hej Jan ...

Du har ret, her kommer forklaringen og det er mig som staver
det forkert ...

Svend Andersen har ret ... det staves : Kabaretfad

Fra Gyldendals Fremmedord - Den Røde :
kabaret -ten, -ter [kabaret] (fr. cabaret, opr. uvis) koldt fad,
kold platte (is. som frokostanretning)

Fadet bliver arrangeret som de "PLATTE-TALLERKNER
som du sikkert kender ... opdelt i 6-7 rum ...

Rigtig Glædelig Jul

Kæld Gydum
Frederikshavn

E-Mail: oz1pll@qsl.net
Medlem af FIDUSO - www.fiduso.dk
Man har et standpunkt, til man ta'r et nyt. (J.O. Krag)



Jan Boegh (24-12-2000)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 24-12-00 11:47

Takker

> Rigtig Glædelig Jul

I lige måde!

Jan



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409071
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste