/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
And eller gås - forskel ?
Fra : Marianne Høyen


Dato : 30-11-00 14:35

Hej

Vi er ved at planlægge julemiddagen og vil gerne bestille en and/gås. Hidtil
har jeg kun smagt and i alle mulige udformninger, og den er helt OK. Nu er
familien imidlertid vokset, hvortil min gamle mor bemærkede, at så kunne vi
godt lave en gås! Der var noget i hendes tonefald, der gjorde, at en *gås*
åbenbart er noget særligt - eller måske var der blot mere prestige i at
spise gås ???? Hvad ved jeg.

Problemer er: jeg har svjh aldrig smagt en sådan og med garanti heller
aldrig tilberedt en! Det sidste kan jeg nok finde i en kogebog, men jeg vil
gerne have nogle bud på:

- hvad er forskellen på and og gås rent smagsmæssigt ? Ville et bedre
alternativ være 2 ænder ??


mvh

Marianne Høyen



 
 
Hans Pedersen (30-11-2000)
Kommentar
Fra : Hans Pedersen


Dato : 30-11-00 15:25

On Thu, 30 Nov 2000 14:34:51 +0100, "Marianne Høyen"
<hoyen@lundbak.dk> wrote:

>- hvad er forskellen på and og gås rent smagsmæssigt ? Ville et bedre
>alternativ være 2 ænder ??

Okey, her er et bud fra en inkarneret gåse-spiser. Gås er mindre
fed end and, og smagen er mere sådan "vildt" agtigt. Langtidsstegning
er absolut at foretrække.

--
Med venlig hilsen
Hans Pedersen
http://hanspedersen.dk
ICQ: 9178476

Jan Boegh (30-11-2000)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 30-11-00 17:44

"Hans Pedersen" <nyhedsgrupper@esenet.dk> wrote in message
news:onoc2tkjmqhr0a7j52m760nvn5qm45kel8@4ax.com...

> Okey, her er et bud fra en inkarneret gåse-spiser. Gås er mindre
> fed end and, og smagen er mere sådan "vildt" agtigt. Langtidsstegning
> er absolut at foretrække.

Det er meget skægt, for jeg ville have sagt omtrent det modsatte.
Dog må jeg indrømme at 'and' for mig er enten berberiænder, selvmyrdede
vildænder eller 'rigtige gammeldaws ænder' og ikke de fedtsække,
supermarkederne sælger under betegnelsen 'landænder'.

I øvrigt mener jeg ikke at en and kulinarisk når en gås til anklerne (hvis
man kan sige sådan om gæs) - min kone har det modsat. "De er for
fede!" siger hun.

Og forvirringen øges........


mvh
Jan



Hans Pedersen (01-12-2000)
Kommentar
Fra : Hans Pedersen


Dato : 01-12-00 00:34

On Thu, 30 Nov 2000 17:44:29 +0100, "Jan Boegh" <jan@_X_boegh.net>
wrote:

>Det er meget skægt, for jeg ville have sagt omtrent det modsatte.

Det er _lige før_ jeg ville have inviteret dig på gås hjemme hos os
juleaften. Min mor laver en "kick ass" gås!

--
Med venlig hilsen
Hans Pedersen
http://hanspedersen.dk
ICQ: 9178476

Helle (01-12-2000)
Kommentar
Fra : Helle


Dato : 01-12-00 08:35

ELLER du kunne jo overveje Kalkun, som vi får til jul. Min far steger den
ved meget lav temperatur i ca. 8 timer, og der er nok til de 10-12 personer,
som vi er. Det er en stor kalkun :):) og det smager FORTRÆFFELIGT!!!

/Helle



Lars Pedersen (01-12-2000)
Kommentar
Fra : Lars Pedersen


Dato : 01-12-00 12:36

> - hvad er forskellen på and og gås rent smagsmæssigt ? Ville et bedre
> alternativ være 2 ænder ??
>
>
jeg synes at gås er en betydelig mindre fed oplevelse end de ænder, som man
normalt kan købe, ihvertfald når det drejer sig om gæs som har fået lov til
at vokse op under frie forhold og på græs, men jeg synes ikke smagen
umiddelbart kan sammenlignes.

For mange år siden havde mine forældre 8 gæs til opfedning i haven, og min
kæreste og jeg fik den mindste - den vejede over 6 kg slagtet - det var
måske lige rigeligt til en julemiddag for to personer. Jeg mener at huske at
de største gæs lå på omkring 8 kg, og kødfylden er betydelig større end på
and.

Lars

"Kærligheden er som et bankospil. Når man endelig vinder, får man en gås"



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409071
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste