/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Bagels?
Fra : Peter Westh


Dato : 27-11-00 16:57

Er der nogen der har erfaring med at bage bagels? Jeg har prøvet en del
gange efterhånden, men jeg synes ikke de bliver til andet end boller med hul
i midten.

MVH

Peter



 
 
Marianne Høyen (28-11-2000)
Kommentar
Fra : Marianne Høyen


Dato : 28-11-00 10:29

> Er der nogen der har erfaring med at bage bagels? Jeg har prøvet en del
> gange efterhånden, men jeg synes ikke de bliver til andet end boller med
hul
> i midten.

Hej Peter

Du må nok røbe, hvordan du gør og med hvilken opskrift. Du husker at koge
dem, ikke ?

mvh
Marianne



Peter Westh (28-11-2000)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 28-11-00 12:00

Jeg har prøvet forskellige - har dem ikke lige ved hånden her. Grundlæggende
for dem alle har været hårdt mel, almindleig gærmængde i forhold til andet
hvedebrød, relativt meget salt, en smule sukker, æg, masser af æltning og
kogningen. Nogle har så også tilsat lidt olie, nogle bygmaltsirup, een
foreskrev kartoffelvand.

Den lidt sød-salte smag har jeg ramt meget godt, synes jeg, men jeg synes
ikke konsistensen bliver rigtig. Jeg har prøvet at koge dem længere end
opskriften foreskriver, op til et par minutter, men det gør ikke så meget
forskel.

De frosne fra Hatting er nu heller ikke for gode. De eneste gode bagels jeg
har fået i danmark er fra the bagel shop.

MVH

Peter

"Marianne Høyen" <hoyen@lundbak.dk> skrev i en meddelelse
news:8vvtml$t4t$1@news.inet.tele.dk...
> > Er der nogen der har erfaring med at bage bagels? Jeg har prøvet en del
> > gange efterhånden, men jeg synes ikke de bliver til andet end boller med
> hul
> > i midten.
>
> Hej Peter
>
> Du må nok røbe, hvordan du gør og med hvilken opskrift. Du husker at koge
> dem, ikke ?
>
> mvh
> Marianne
>
>



Brillat-Savarin (29-11-2000)
Kommentar
Fra : Brillat-Savarin


Dato : 29-11-00 05:12

"Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> a écrit dans le message:

> Nogle har så også tilsat lidt olie, nogle bygmaltsirup, een
> foreskrev kartoffelvand.

Så prøv evt. denne her opskrift med kartoffelvand, hentet fra
"Mortens"...

Bagels:
(30 stk)

3/8 lt kartoffelvand hældt fra almindelige kogte kartofler
3 spsk honning
3 spsk solsikkeolie
5 æg
800-900 g hvedemel
50 g gær
1 tsk salt
-------------------------------
2 l vand
2 spsk brunt sukker


Fremgangsmåde:
Rør det lunkne kartoffelvand så længe med honning og olie, at
honningen bliver helt opløst. Pisk 4 æg let. Kom 800 g mel, gæren og
saltet i en skål og bland det godt, hvorefter honningvandet røres i.
De piskede æg slås i, eventuelt tilsættes mere mel, og dejen slås, til
den løsner sig fra skålen. Ælt dejen godt i 10 min på et meldrysset
bord. Form den til en kugle, som lægges i en skål smurt med olie. Læg
film over skålen og lad dejen hæve i 90 min på et lunt sted. Dejen
skal have dobbelt størrelse, når den er færdighævet. Varm ovnen op til
225 grader. Bring vandet i kog med sukkeret. Slå dejen ned og skær den
i 30 små stykker. Form hvert stykke til en 15 cm lang, 1½ cm tyk
pølse. Hver pølse formes til en ring, og enderne trykkes godt sammen.
Hver gang en dejring er færdig, lægges den straks i det varme
sukkervand. Når den kommer op til overfladen, vendes den og koger i
ca. 1 min. Så tages den op med en hulske og lægges på en bageplade med
bagepapir. 1 æg piskes let sammen. Brødringene pensles med ægget,
sættes i ovnen på midterste ribbe og bager 10-15 min, til de er blevet
brune. De holder sig friske i 3-4 dage.

Variation:
Rugmels-bagels: I stedet for udelukkende at bruge hvedemel bruges 300
g groft rugmel, 400 g hvedemel og 100 g fuldkornsrugmel. Plus 1 ekstra
tsk salt.


--
Mvh.
Peter W. Bosse

Når der svares på et indlæg, svar venligst under det citerede
og skær venligst det væk, du ikke svarer på.
Du kan læse mere om de danske nyhedsgrupper på
http://www.usenet.dk



ShesGotSpies (01-12-2000)
Kommentar
Fra : ShesGotSpies


Dato : 01-12-00 06:18

Unskyld - jeg skal skrive paa engelsk fordi min dansk er ikke saa godt!
I usually just read on here because I miss my værts-mors cooking!

My mother is a baker here in the US and one of her main items to make
everyday is bagels. But, when staying in Italy and DK she has tried
repeatedly to make bagels and they never turn out right! They become more
like plain white bread than bagels. The ingredients are just made
differently.
The recipes on here containing malt, honey and the like will turnout like
Montreal bagels not New York Bagels if that's what you're looking for.
I can try to get her to give out her recipe if you are looking for this not
so sweet type of bagel.

Mvh
Joann
blurred25@yahoo.com


in article oo%U5.1118$S3.51185@news010.worldonline.dk, Brillat-Savarin at
peterw.bosse@worldonline.dk wrote on 11/28/00 11:12 PM:

> "Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> a écrit dans le message:
>
>> Nogle har så også tilsat lidt olie, nogle bygmaltsirup, een
>> foreskrev kartoffelvand.
>
> Så prøv evt. denne her opskrift med kartoffelvand, hentet fra
> "Mortens"...
>
> Bagels:
> (30 stk)
>
> 3/8 lt kartoffelvand hældt fra almindelige kogte kartofler
> 3 spsk honning
> 3 spsk solsikkeolie
> 5 æg
> 800-900 g hvedemel
> 50 g gær
> 1 tsk salt
> -------------------------------
> 2 l vand
> 2 spsk brunt sukker
>
>
> Fremgangsmåde:
> Rør det lunkne kartoffelvand så længe med honning og olie, at
> honningen bliver helt opløst. Pisk 4 æg let. Kom 800 g mel, gæren og
> saltet i en skål og bland det godt, hvorefter honningvandet røres i.
> De piskede æg slås i, eventuelt tilsættes mere mel, og dejen slås, til
> den løsner sig fra skålen. Ælt dejen godt i 10 min på et meldrysset
> bord. Form den til en kugle, som lægges i en skål smurt med olie. Læg
> film over skålen og lad dejen hæve i 90 min på et lunt sted. Dejen
> skal have dobbelt størrelse, når den er færdighævet. Varm ovnen op til
> 225 grader. Bring vandet i kog med sukkeret. Slå dejen ned og skær den
> i 30 små stykker. Form hvert stykke til en 15 cm lang, 1½ cm tyk
> pølse. Hver pølse formes til en ring, og enderne trykkes godt sammen.
> Hver gang en dejring er færdig, lægges den straks i det varme
> sukkervand. Når den kommer op til overfladen, vendes den og koger i
> ca. 1 min. Så tages den op med en hulske og lægges på en bageplade med
> bagepapir. 1 æg piskes let sammen. Brødringene pensles med ægget,
> sættes i ovnen på midterste ribbe og bager 10-15 min, til de er blevet
> brune. De holder sig friske i 3-4 dage.
>
> Variation:
> Rugmels-bagels: I stedet for udelukkende at bruge hvedemel bruges 300
> g groft rugmel, 400 g hvedemel og 100 g fuldkornsrugmel. Plus 1 ekstra
> tsk salt.
>
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> Når der svares på et indlæg, svar venligst under det citerede
> og skær venligst det væk, du ikke svarer på.
> Du kan læse mere om de danske nyhedsgrupper på
> http://www.usenet.dk
>
>


Peter Westh (01-12-2000)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 01-12-00 09:16


ShesGotSpies <joannsimeone@videotron.ca> skrev i en
nyhedsmeddelelse:B64C9EB1.1F6%joannsimeone@videotron.ca...
> I can try to get her to give out her recipe if you are looking for this
not
> so sweet type of bagel.
>
> Mvh
> Joann

Hi Joann,

That would be great, thanks!

I suppose the quality of the flour is what makes danish bagels turn out
differently. I know that even The Bagels Shop don't bake their bagels
themselves, they are shipped from Great Britain. But you can buy American
Flour here - at least, that's what it says on the lable.

Velkommen til iøvrigt.

Peter



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409071
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste