|
 | persilleforgiftning Fra : eydnaegholm | Vist : 17908 gange 100 point Dato : 02-07-06 21:01 |
|
hvad er grunden til at persille og spinat ikke må varmes op igen næste dag
| |
|
må det fex godt varmes op efter 5 min.
| |
 | Kommentar Fra : ans  |
Dato : 02-07-06 21:13 |
|
Her er lidt at læse
Citat Hvad stiller jeg op med varm spinat og persille
En læser har spurgt, hvornår man må genopvarme retter med spinat og persille, og hvorfor man eventuelt ikke må.
Opmærksomheden skal lægges på de jordbakterier, der findes på disse levnedsmidler. Bakterierne kan være årsager til en alvorlig madforgiftning. Når det frarådes at gemme og genopvarme madvarer, der indeholder de grønsager, skyldes det, at jordbakterier er i stand til, under gunstige forhold, at formere sig og dermed danne et giftigt toxin, der ikke forsvinder eller ødelægges ved opvarmning.
For at gemme kræver det en hurtig afkøling efter tilberedelsen. Det er sjældent tilfældet, når den serveres i forbindelse med et måltid, hvor retten står på bordet. Allerede ved den halvlune temperatur begynder formeringen.
I retter, hvor der, foruden disse grønbladede grønsager, indgår mel, øges risikoen for en forgiftning. |
http://www.ask-alex.dk/artikler/artikel.php?selection=&cid=&id=4590
http://www.vom.dk/visdebat.asp?debatid=59
| |
 | Kommentar Fra : ans  |
Dato : 02-07-06 21:17 |
| | |
|
Det er fordi det drejer sig om bakterien Bacillus Cereus som en en sporedannende bakterier som godt kan tåle kogning - modsat de fleste andre bakterier. Den findes typisk i persille og spinat og i jorden omkring.
Det er rigtigt at man godt kan koge længere og at det har en vis effekt - men man kan aldrig vide hvad indholdet er blevet af forskellige potenielle toxiner - derfor er det ikke sikkert at kogning er nok.
Derfor bør det anbefales at mans ikke koger op igen dagen efter - men at man smider ud.
| |
 | Kommentar Fra : BjarneD  |
Dato : 02-07-06 22:26 |
|
Det er lige så sikkert at varme persillesovs op med kogning som det er at skolde æg før man bruger rå æg.
Der er helt sikkert gode chancer for, at man ikke bliver syg.
Især hvis man har en såkaldt "mave af rustfrit stål".
Eller sagt på en anden måde, lad være for selv om risikoen er lille så kan man hvis det sker få ødelagt sin mave for resten af livet eller det der er værre.
| |
|
Bemærk at bakterier i æg typisk er salmonaella som ikke er sporedannende - de kan altså koges og ødelægges - mens det kan du ikke være sikker på sker med Bacillus.
Derfor kan du godt koge æg - men du kan ikke nødvendigvis koge persille/spinat.
| |
|
Grunden til at man ikke bør opvarme mad med spinat eller persille, eller for den sags skyld retter med andre friske krydderurter, er at der er en hvis fare for jordbakter, og disse kan danne spore som kun kan ødelægges ved trykkogning, eller ved temperatur over 120 grader, og så kan man jo spørge selv selv om hvor spændene det så er her efter.
| |
 | Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|