Laver selv chili 'saucer', og min fremgangsmåde er stor set den samme som din, men jeg bruger meget lidt olie.
Varm olien, og svits krydderierne uden at brænde dem (det bringer smagen frem), tilsæt sukker og 'det flydende' og bring det op at koge et par minutter under omrøring. Det dræber eventuelle bakterier fra råvarerne. Ikke alle indkøbte krydderier er 'rene'.
Jeg bruger eddike/vineddike i nogle, og sammen med sukkeret er det nok til at konservere det.
Men kun hvis det har kogt først for at dræbe bakterierne.
Ved større portioner tilsætter jeg en anelse Atamon.
Har en flaske hjemmelavet chilisauce stående (udenfor køleskab) jeg lavede for et par måneder siden, og den holde fint endnu. Den indeholder dog en del sukker og eddike, der er naturlige konserveringsmidler, når mængden er stor nok.
Putter saucen på indkøbte 'flasker med tud', så man ikke skal have skeer ned i den hver gang, men bare kan klemme det ud man skal bruge. Evt. tøm og rens emballage fra købte saucer.