/
Forside
/
Interesser
/
Andre interesser
/
Smalltalk
/
Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Smalltalk
#
Navn
Point
1
ans
29699
2
molokyle
27260
3
Nordsted1
27077
4
Klaudi
21938
5
o.v.n.
17081
6
dova
16181
7
3773
15982
8
refi
15492
9
miritdk
13786
10
Camillasm..
12371
Frikadelle Frikasse
31-08-15 13:18
: o.v.n.
31-08-15 13:47
: svendgiversen
31-08-15 13:47
: mig-selv
31-08-15 14:46
: ans
31-08-15 14:52
: ans
01-09-15 09:29
: svendgiversen
Frikadelle Frikasse
Fra :
svendgiversen
Vist : 723 gange
50 point
Dato :
31-08-15 13:13
Vi fik frikassé i går aftes med egne friske ærter og gulerødder,
noget man normalt får om foråret, men alt er jo forsinket i år med det kolde forår.
Og så kom jeg til at tænke på det mærkelige ord Frikassé, hvor stammer det mon fra.
Jeg mener at i Sydeuropa er frio noget med at stege/koge, eksempelvis pomfritter?
de sidste stavelser har jeg ingen anelse om??
Og noget så pæredansk som frikadeller stammer jo nok ikke fra latin???
Accepteret svar
Fra :
o.v.n.
Modtaget 60 point
Dato :
31-08-15 13:18
Det kunne du få svar på i Karolines køkkenleksikon
Citat
Ordet stammer fra fransk: frigere = stege + casser = skære i stykker.
Kommentar
Fra :
svendgiversen
Dato :
31-08-15 13:47
Hurtig fundet, gourmet eller gourmand? o.v.n.
og hvad så med dellerne??
Kommentar
Fra :
mig-selv
Dato :
31-08-15 13:47
http://www.denstoredanske.dk/Mad_og_bolig/Gastronomi/Gryderetter,_suppe_og_indbagte_retter/frikass%C3%A9
Citat
frikassé, ret af kød, udskåret i stykker. Oprindelig en ragout af grøntsager, fisk, fjerkræ eller kød. Nu betegner frikassé mest en lys stuvning med fløde af kalv, lam eller kylling, krydderurter og spæde grøntsager.
I Frankrig er fricassée det brede begreb, kendt siden 1200-t., mens underbegrebet kalvefrikassé hedder blanquette de veau.
Kommentar
Fra :
ans
Dato :
31-08-15 14:46
Fra Nudansk Leksikon
Frikadelle
Citat
af tysk Frikadelle sammenblandet af italiensk frittatella (afl. af fritto 'stegt') og fransk fricandeau, fricassé
Kommentar
Fra :
ans
Dato :
31-08-15 14:52
http://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/k%C3%A6r-ret-har-mange-navne
Godkendelse af svar
Fra :
svendgiversen
Dato :
01-09-15 09:29
Tak for svaret o.v.n..
Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Alle emner
Interesser
Andre interesser
Smalltalk
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177554
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408857
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.