|
| Delikatesse og min bare Fra : Dulcona | Vist : 1491 gange 50 point Dato : 12-07-11 16:40 |
|
Er det virkelig nødvendigt for store foretagender som COOP, Rema 1000, Føtex, Superbest mv at vildlede, småsvindle og platte deres kunder for at få det til at hænge sammen.
http://www.bt.dk/danmark/coop-klar-til-bedre-delikatesse-maerkning
COOP Danmark skriver i BT Citat Der er tale om varer, som fyldes i andre emballager. Vi skriver altså ikke, at de er hjemmelavet |
Det gør de måske ikke, men de skriver heller ikke at varen IKKE er hjemmelavet, og en kunde har med al rimelighed - den forhøjede pris samt placeringen i specialafdeling med navnet "Delikatessen" taget i betragtning, ret til at formode, at den pågældende vare er noget ud over det sædvanlige, evt hjemmelavet.
Men nej...det er bare ompakkede industrivarer. Tænk sig at få 100 gr. fransk flødeleverpostej fra delikatessen, som ikke er en skid andet end Stryhns, der er pakket i mindre portioner til en 50 % forhøjelse osv osv. PLATUGLER. Fandme sørgeligt.
| |
| Kommentar Fra : Olesen-50 |
Dato : 12-07-11 16:46 |
|
Folk vil snydes og bedrages
Hvordan tror du alle fiskehandlerne kan have "friske" salater af alle mulige slags lige fra de åbner -- præcist på samme måde som supermarkederne
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 12-07-11 16:59 |
|
Bliv populær ved en god middag Du er inviteret til.
Sig til værtinden: -Det smager sgu godt, har Du selv købt det ??
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 12-07-11 17:04 |
|
Det er direkte dumt at tro at "hjemmelavede" delikatessevarer er bedre end industriprodukter.
Delikatessen bruger normalt ikke bedre råvarer, og har slet ikke den kvalitetskontrol, som industien.
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 12-07-11 17:12 |
|
Alt det der bliver solgt i "delikatessen" er sidste udkald før spanden. Der er ikke sidste salgsdato, men kunden bliver spanden.
Og sådan har det været i mange mange år.
| |
| Accepteret svar Fra : Snedig | Modtaget 60 point Dato : 12-07-11 17:19 |
|
Læg også mærke til COOP's nylige begejstring for centralt-pakket fars!??!?
Det har undret mig hvorfor centralt-pakket kød har så meget længere holdbarhed end det slagteren hakker? Man kan selvfølgelig vinde lidt ved hakning, pakning og håndtering i beskyttet atmosfære - MEN FLERE DAGE????? Og er det faktuelt håndteret i beskyttet atmosfære? Gad vide om man gør som svenskerne (når man klorer en kylling er der ingen selmonella i live bagefter).
I "gamle" dage hakkede man til samme dag - og med sidste salgsdato senest dagen efter. Idag kan det jo være en uge gammel, det Brugsen prøver at pakke os på.
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 12-07-11 17:24 |
|
Citat Alt det der bliver solgt i "delikatessen" er sidste udkald før spanden |
Det passer så ikke helt ans.
Da jeg i sin tid...i meget kort tid ...var ansat i Kvikly delikatesse afd. i Køge var det fra Stryhn vi fik de såkaldte hjemmelavede franske flødeleverpostej hjem.
Det gik som varmt "brød" og vi solgte uanede mængder af det.
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 12-07-11 17:25 |
|
Hvis man kan hakke og pakke med tophugiejne, vil holdbarheden være som ved andet kød.
spørgsmålet er om man tror på at der aldrig sker et svigt med tophugiejnen.
| |
|
Olesen-50
Du ved godt at for mange mennesker starter arbejdsdagen altså inden de lukker kunderne ind ikke?
Ellers må du da undre dig over alt det friske brød hos bageren allerede ved åbningstid
| |
| Kommentar Fra : Olesen-50 |
Dato : 12-07-11 17:42 |
|
Kortoververden...pointen var nu mere, at det ikke er salater de har stået og arbejdet med tidligt fra morgenstunden, men blot kommet i nye plasbøtter fra K-salat og hvor de nu ellers får dem fra.
Og det er ikke noget jeg tror, men noget jeg ved
| |
|
Der er ikke en fis forskel på dette alt det andet fru Hyasinth i samfundet.
Hvad folk ikke ved har de ikke ondt af, og så længe der er folk, der køber den slags produkter og tror det er delikatesse, så længe kan det lade sig gøre at sælge det som delikatesse...
Der er også dem der tror på et liv efter døden, men de opdager heldigvis aldrig at de tog fejl...
Så længe man ikke kan smage forskel på Stryns og samme produkt i delikatessen, har man bare betalt lidt mere for egen naivitet.
Jeg føler mig ikke for fin til at købe leverpostej i Blå indpakning, at fru Hyasinth føler sig snydt er vel blot surt for "hende"...
vh Ben
| |
| Kommentar Fra : Dulcona |
Dato : 12-07-11 18:00 |
|
Nu var mit spørgsmål egentlig Citat Er det virkelig nødvendigt for store foretagender som COOP, Rema 1000, Føtex, Superbest mv at vildlede, småsvindle og platte deres kunder for at få det til at hænge sammen |
Jeg har vidst det i mange år, så de som godt kunne have fortalt mig det, hvis jeg havde spurgt kan spare sig. Det er IKKE en nyhed - heller ikke for mig, men en kilde til evig undren at de (supermarkederne mv) virkelig har dette behov. Nu tvinger de lovgiverne til igen at lovgive helt ud i ekstremer for at dække den slags vildledning / plat. Der er ikke noget at sige til, at lovene er så omfattende som de er.
Jeg tror det er 10 år siden jeg gjorde slagteren i en Superbest delikatesse forrretning opmærksom på at jeg fandt det usmageligt at omhælde en iøvrigt meget lækker pickles fra Cervera på 100 gr bægre og tage 70 kr mere pr kg.
| |
|
hvor er det en skam, at vi nærmest ikke kan/tør lukke munden op, uden at komme til skade. nogle mener, at snydes, det vil vi. så skal vi dælen dutte mig osse blive det.
sådan set, synes jeg, at det er ok, at f.eks. hamburgerryggen bugner af vand (gavn??), HVIS BARE DET FOR DÆVLEN DA STOD PÅ PAKKEN, SÅ MAN KAN FORETAGE ET BEVIDST VALG. stegt skvulpekød a la kogt på panden.
hvis vi stoler på de små slagtermestre, hvorfor så ikke lægge vores indkøb der og få kvalitet.
FORI VIL VIL HA DET BILLIGT OG I STORE MÆNGDER, SÅ VI RIGTIG KAN FRÅDSE. Og tænk bare en hel kylling for en flad tyver. jeg græmmes.
hvorfor?
fordi der osse, hanen gale mig, ligger en kylling i MIN kurv. jeg fik den for en tyver!
velbekomme.
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 12-07-11 18:27 |
| | |
| Kommentar Fra : Snedig |
Dato : 12-07-11 19:50 |
|
Sommetider kan man dog undres lidt over Levnedsmiddelkontrollens fremfærd. En aldeles omhyggelig restauratør her i nærheden blev nakket først på formiddagen, en dag hvor det var kikset med rengøringsteamet (sygdom og sådan). Kl tidlig om formiddagen og det var ikke skuret i bund = bøde. Og dette her sted er et af dem hvor man uden blusel kan smide sig på gulvet og kravle ind under møblerne i køkkenet.
Et andet sted ikke så langt herfra, hvor rotterne er store og velnærede - man har observeret kakkelakker i køkkenet og opvask. Der er sjældent uhumsk og "ikke - vedligholdt" har man nu igen "Elite-Smiley". Skrald opbevares lige op og ned af grønsagerne osv osv. Hele vejen igennem er man temmelig berygtet for urimelig dårlig drift.
Så kniber det med respekten overfor smiley-ordningen.
At "Super-Værst" udnytter situationen og kører den til grænsen er måske forståeligt. De har det lidt la la med at gøre tingene rigtigt. COOP (Brugsen m.fl) plejer at være ret hellige og burde om nogen sørge for at holde deres sti ren.
Men om alt er. De er sgu nogle grisebasser. Og at tro de ikke bliver opdaget er kraftedemig for åndsvagt.
| |
| Kommentar Fra : Snedig |
Dato : 12-07-11 20:08 |
|
Sikke noget vrøvl Refi! Kunderne er ikke orienteret om der fifles. Og man forventer at ordet DELIKATESSE betyder kvalitet. Det gælder så desværre ikke.
Nøjagtig ligesom her i byen, hvor "håndværksbager" betyder "kan lave flere bake-off rundstykker end Brugsen og tanken". Trist udvikling.
Kører selv 10 km for at komme til en rigtig slagter. Og sommetider op til et par og tyve km for at få bagerbrød. Alternativet i den nærliggende by hedder tvebakker fra en dem der indrømmer bake-off eller dem der lyver.
| |
|
Olesen-50
Det kan være du skal finde en anden fiskehandler, jeg har personligt set medarbejderne hos min lokale fiskepusher møde ind kl. 6.00 for at tilberede varer til butikken.
| |
| Kommentar Fra : Snedig |
Dato : 12-07-11 20:15 |
| | |
|
Citat Læg også mærke til COOP's nylige begejstring for centralt-pakket fars!??!?
Det har undret mig hvorfor centralt-pakket kød har så meget længere holdbarhed end det slagteren hakker? Man kan selvfølgelig vinde lidt ved hakning, pakning og håndtering i beskyttet atmosfære - MEN FLERE DAGE????? Og er det faktuelt håndteret i beskyttet atmosfære? Gad vide om man gør som svenskerne (når man klorer en kylling er der ingen selmonella i live bagefter).
I "gamle" dage hakkede man til samme dag - og med sidste salgsdato senest dagen efter. Idag kan det jo være en uge gammel, det Brugsen prøver at pakke os på. |
Og selv om man kommer mandag morgen, i den tro, at man på det tidspunkt da må kunne få noget frisk fars, så må man konstatere, at det allerede er 4 dage gammelt.
| |
| Kommentar Fra : Snedig |
Dato : 12-07-11 20:52 |
|
Trist ikke....................
Foretrækker min lokale slagter, eller den næstnærmeste Superbrugs (hvor man har en ansvarlig slagter). Gider simpelthen ikke fuskerne.
| |
| Kommentar Fra : Mosebaek |
Dato : 12-07-11 21:38 |
|
Der er noget der har ændret sig fundamentalt,i de sidste 50 år.
Da den lille købmand,vejede sukker og mel op fra hans skuffer.Og den lille Slagter selv skar hans dyr ud i slagteriet,var der sku`ingen der døde af madforgiftning.(Kontrolleret af landsbydyrlægen).
Men idag,med alle mulige styrelser,smileys,opsyn,tilsyn,er det nærmest livsfarlig at indtage fødemidler.
Sagens kerne er,at alt går op i penge... STORE PENGE. Set fra en discount kæde: Store indkøb,ringere kvalitet: Forbrugerne betaler gerne,hvis de kan spare en femmer,på et kilo halvrådendt/ompakket fars.
Det er mig ubegribeligt,at en kæde som SuperBest,kan blive ved med at bedrage befolkningen.
Det kunne de så heller ikke i Thisted.Der blev de jaget ud af byen.
Håber nogen så den udmærkede udsendelse i aftes på DR1,om kystlinien rundt om Thy.
(Danmarks prægtiske landsdel).
Bl.a. et kig på fiskerne fra Slettestrand. De knoklede på havet,for at fange rødspætter til 7,85 kr.pr.kilo. Fiskehandleren skal have 85 kr. pr. kilo,for de samme rødspætter. Og så har de måske "lumret" i hans kølerdisk,flere dage efter.
Der er noget ravruskende galt i vores lille kongerige. Men jeg har ikke en patent-løsning,på problemet. Isåfald havde jeg nok været chef på Kandu + flere andre givtige steder.
Mosebaek.
| |
| Kommentar Fra : molokyle |
Dato : 13-07-11 17:57 |
|
..og nu vil fødevarerstørelsen ha' gennemført; at der må sælges førevarer OVER sidste salgsdato.
Jaman, så lad os slå 2 fluer med ét smæk: Fedme epedemi? ..gammel mad?
Jamen, så lad de fede æde lortet. !!!
De mister sikkert automatisk appetitten og sparer os andre for srevering af uhumske levnedsmidler, de fedes overforbrug af mad og de deraf flg. hospitalsudgifter!
Lad mig foreslå en kampagne alá den der med svært skyts blev rette mod tobaksrygere:
1.) Man skal være 18 år eller i følge med en voksen for at kunne købe Coka-Cola og andre sukkerdrikke.
2.) Der skal være advarsler, i form af fedtlever, brådne blodkar i hjernen osv. på alle pakker af smør og madolie.
3.) Evt. skal alle fedtholdige produkter KUN kunne fås på recept.
</MOLOKYLE>
| |
| Godkendelse af svar Fra : Dulcona |
Dato : 26-07-11 10:30 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|