|
| Grill med mindre røg, hvordan? Fra : bassenborg | Vist : 2142 gange 100 point Dato : 28-04-10 18:58 |
|
Jeg bor i lejlighed, og vil som så mange andre mennesker gerne grille om sommeren. Vi må godt grille på altanerne, men det må selvfølgelig ikke genere de andre beboere. Jeg har haft en gasgrill, da den ikke udvikler så meget røg som en kulgrill. Men det er som om det ikke er helt det samme, så jeg solgte den. jeg har så tænkt på at købe den lille Weber "Smokey Joe".
Det jeg søger svar på er, om man kan gøre nogle ting så det ikke udvikler så meget røg når man griller?
Har i nogle forslag, afprøvede som uprøvede, bare skyd
| |
| Accepteret svar Fra : svendgiversen | Modtaget 110 point Dato : 28-04-10 19:20 |
|
Selv om du ikke bruger gas kan du godt tænde kullene med gas,
køb et kul tænde rør og en af de små gasbrændere,
hæld kul af god kvalitet i røret, tænd brænderen og stik den ned i kullene i få minutter...
Brug ikke tændbriketter eller papir der soder.
Køb mager gril kød der ikke sprutter,
vent med at komme bøfferne på til kullene er hvid glødende,
så får du minimal røgudvikling...
| |
| Kommentar Fra : Eyvind |
Dato : 28-04-10 19:44 |
|
En gril hvor kullene ikke ligger under det der skal grilles, vil ikke ryge ret meget.
| |
|
Det er ikke ilden fra kullene der skal grille kødet, men stængerne.
Alt for mange billige gril har tynde trådnet og kan ikke grillle.
Køb en gril med 8-10 mm stænger og vent med at lægge kødet på til kullene er hvidglødende...
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 28-04-10 20:05 |
|
Citat Steg med indirekte varme- kullene i siden(siderne) og placer en foliebakke under kødet. |
Det kan IKKE lade sig gøre lige netop i den grill.
Vi har selv en med på camping og det skal være direkte varme.
Der er IKKE plads til en bakke under og den gir ikke nok varme j´hvis man griller indirekte.
Så det kan i godt glemme ALT om.
Men som skrevet så varm kullene på med gas så undgår du det røg fra kullene.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 28-04-10 20:08 |
|
Citat Det kan IKKE lade sig gøre lige netop i den grill. |
Så lad være med at købe den grill. Køb en med mulighed for inddirekte varme.
Hvis du alligevel skal ud og købe nyt.
| |
| Kommentar Fra : Eyvind |
Dato : 28-04-10 20:21 |
|
Citat Men det er da herligt, at vi er flere med den erfaring |
Hos os griller vi direkte og det oser ad h...... herligt, næsten som at være på spejderlejr.
Men der er også rimelig langt til naboerne - de hoster næsten ikke.
| |
|
Dejligt med alle de input
Kan man evt. lægge noget staniol over kullene/briketterne når de har nået glødepunktet, og derved minimere røgudviklingen når fedtet drypper.
Hvad er fordelen ved henholdsvis briketter og kul?
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 28-04-10 20:27 |
|
Citat Hos os griller vi direkte og det oser ad h...... herligt, næsten som at være på spejderlejr.
Men der er også rimelig langt til naboerne - de hoster næsten ikke |
Citat Pas på brændt kød
Man kan dog sikre sig, at man - ligemeget hvilken grill, man ejer - undgår et højt indhold af de kræftfremkaldende stoffer ved aldrig at brænde kødet.
»Det er vigtigt aldrig at grille over åben ild. Så snart flammerne slår op og rammer kødet, soder de det og skaber de kræftfremkaldende stoffer,« siger Sören Wretling fra Institut for Sundhed og Bioteknik. |
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 28-04-10 20:35 |
|
Citat http://www.dr.dk/Tema/Grill/20070611121846.htm |
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 28-04-10 22:31 |
|
Citat Hvad er fordelen ved henholdsvis briketter og kul? |
Briketter har en langt bedre brændeværdi og du kan lukke ned for grillen så snart du har taget maden sf.
Du kan så genbruge dem med lidt ekstra nye på toppen.
| |
| Kommentar Fra : Dahab |
Dato : 29-04-10 08:11 |
|
Istedet for at købe SmokeyJoe så kig på den anden lille Weber grill der er, den er lille og aflang, og der har du muligheden for at grille med indirekte varme, da du kan skubbe kullene over i den ene side.
Den virker super godt, og du undgår at det ryger så meget.
God grill sæson
| |
| Kommentar Fra : pederkjær |
Dato : 29-04-10 11:45 |
|
Det skulle mindske røgudviklingen at drysse salt på kullene, det skulle også få kullene til at holde længere.
Et tip jeg har fået på Danmarks saltcenter i Mariager.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|