|
| bbq grill eller kugle gril Fra : rotw | Vist : 2846 gange 500 point Dato : 29-06-09 19:42 |
|
leder efter en kæmpe grill enten tønde eller kugle
kuglegrill mindst 80cm i diameter >>>og nej ikke weber ranch grill til 8000-10000kr
havde en kuglegrill af ukendt mærke der var 87cm i diameter som er blever stjålet og ønsker en ny og weberen skal jo nærmest støbes fast derfor en billigere udgave
det kan også være en tøndemodel der ligger ned (ikke de små tøndegrill modeller) ca 25-30 personer
eks. kuglegrill http://www.tgkshop.dk/picview.asp?pid=203 ca samme størrelse
eller
eks. bbq grill http://www.carbondiablo.com/?id=127
det er disse model typer og ca størrelse jeg er ude efter max pris 3500 kr
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 29-06-09 20:39 |
|
Jeg har set nogle store grill'er lavet af en overskåret olietønde (på langs), kræver nok en smed eller et svejseapparat for at lave rist og evt. ben, men kan gøres til en fornuftig pris og har nok ikke blæreeffekt nok til at blive stjålet.
Jeg har både stegt pølser, bøffer og min søn på sådan en, den sidste måtte dog på skadestuen før han var færdigstegt!
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 29-06-09 21:28 |
| | |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 30-06-09 09:22 |
| | |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 30-06-09 15:52 |
|
Tjaeh, det nærmer sig det budgetterede beløb.
Bed gæsterne om at komme med et lille tilskud de første par gange istedetfor rødvin og tyske bælledåser
Og lav et hul nedenunder stedet med en cementstøbning isat en tyk kæde og lad kæden omringe benene.
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 01-07-09 11:35 |
|
Rotw, du må opgive at finde en grill i den større og til den pris.... jeg har gennempløjet nettet,både ved dit første spørgsmål og dette.... og kan ikke finde en...
Det er jo også højsæsson nu, så vent til efteråret, så kan det være du kan finde en til prisen
Det er en stor grill at skulle til at have stående på et lager hele vinteren
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 01-07-09 14:31 |
| | |
| Kommentar Fra : rotw |
Dato : 03-07-09 07:37 |
|
hej alle sammen jeg har nu fundet en pattegris gril på 0,99 m * 0,46 m med låg og det hele
1250 incl moms model joplin
så hvem skal skal have de 500 point ?
så er der nogle der kan finde en opskrift på helstegt pattegris ? og evt et spyd med motor der er ca 110-120.
| |
|
Hej det var da godt du fandt grillen
Her har du så opskriften
Helslagtet gris på cirka 65 kg.
ca. 8 dl Olie
1 øl
Salt
Peber
Grill krydderi
Lav marinaden ud af olien + massere af salt, peber og grill krydderi.
Det letteste er at leje et stativ til helstegt gris så det er let at vende og sætte grisen fast.
Tænd bålet med massere af træ og vent til flammerne er en cirka 5-15 cm- høje.
Inden du sætter grisen fast på stativet pensler du der hvor grisen skal side fast samt hele grisen. brug cirka lidt under halv delen af marinaden.
Sæt nu grisen over gløderne/bålet.
Hæl en halv øl i resten af marinaden da det får skorpen til at blive sprød og lækker.
Nu skal grisen have en cirka 6-7 timer hvor man pensler grisen og vender den jævnligt.
Hvis du benytter stegetermometer så er det 65- 70 Grader.
Servering :
Man kan servere flute, bønne salat, nye kartofler og hvad man nu kan have lyst til.
http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/6768/Grill-opskrifter/Helstegt-pattegris-grillet
En anden mulighed:
Sådan laver du helstegt pattegris – opskrift og gode råd
læs mere her
http://www.gratis-fest.dk/Helstegt_Pattegris_Opskrift.html
Velbekomme
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 03-07-09 08:40 |
|
Hej Rotw
Tillykke med din nye grill, har du været i Metro?
Jeg tror nu alligevel du skal holde dig til en lidt mindre pattegris end Hellebirgittes fuldvoksne på 65 kg , tror ikke den kan være på grillen, snarere 20-25 kg som her http://www.slagter-steen.dk/grill.asp
| |
|
Fandt også denne opskrift, forøvrigt på en side fyldt med vikinge madopskrifter og andet godt
Andrimners spise (Helstegt pattegris og kalveribben.)
Smid en pattegris på grillen i x antal timer, afhængig af størrelsen. Husk at smøre grisen med en blanding af Porter (en hel flaske), 500g brun farin og peber, rørt sammen i en masse. Vi valgte at supplere med lækre kalveribben, fra en af Danmark´s mest kendte og prisbelønnede slagtere, Søren Frandsen? Han var også manden der rådede os til at smage dem og TAK FOR DET, SØREN!!!
Kast bagekartofler på grillen, efter endt forvarmning i ovnen. Husk smør til kartoflerne.
Bønne/bacon-mix: Bacon og finthakket hvidløg svitses et par minutter i olie i en gryde, mens bønnerne koger lige godt 10 min i en gryde (med vand). Når bønnerne er færdigkogt, svitses de sammen med bacon/hvidløgsmixen et par minutter. Sørg for at blande ingredienserne godt.
http://www.vsop-fc.dk/21050133
| |
| Accepteret svar Fra : Nordsted1 | Modtaget 500 point Dato : 05-07-09 07:48 |
|
Dejligt at høre at det lykkedes for dig at finde så stor en grill
Her er der en opskrift på hvordan du bærer dig ad med at grille en pattegris.... jeg syntes det er nogle gode tip' - i tilfælde af du ikke har prøvet at grille en gris før-
Helstegt pattegris – dette skal du bruge:
1 pattegris i passende størrelse
1 grill/bål med briketter/løvtræ
Marinade
Marinade kan være udelukkende øl. Den kan også bestå af et mix af rødvin, olie, groft salt, peber og grillkrydderier efter egen smag. En kombination hvor du skiftevis anvender øl og rødvinsmarinaden er en udmærket løsning, og marinade bør påføres den helstegte pattegris hver ½ time.
En helstegt pattegris skal anrettes på risten med benene ud til siden, så den kan få varme direkte og skiftevis på undersiden og oversiden. Bør vendes ofte – dvs. hvert 10 – 15 min. og skal have længst tid på undersiden. Afpas afstanden til gløderne efter varmen, men 50 – 75 cm er formentlig en god afstand.
Beregn 8 timer til stegning af en helstegt pattegris og sørg for, at den ikke får flammer, men kun varme fra bålet/grillen.
Tip: Lav et bål i forlængelse af, hvor du laver den helstegte pattegris, så den får varmen, men ikke flammerne. Når der kun er gløder, rives de ind under risten med helstegt pattegris og nyt brænde lægges på bålet. En helstegt pattegris bliver sidst færdig i nakken og i skinkerne (baglårene), og du kan med fordel skæres et snit i nakken, så varmen nemmere kan komme ind her. En helstegt pattegris bør have en centrumtemperatur på mindst 70 grader disse steder – så er den færdig!
Salater – både grønne og kartoffelsalat samt flutes, er klassisk tilbehør til en helstegt pattegris og det smager fantastisk!
http://www.madopskriftertilfester.dk/helstegt-pattegris.html
I det 4. øverste link (jeg kan ikke linke direkte), er der et universal spyd til Nkr. 499,00, jeg tror det er en norsk side, men du skal vel ikke snakke med spyddet
http://www.google.dk/search?q=roterende+grillspyd+med+motor%2B110+lang&hl=da&start=20&sa=N
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 05-07-09 09:46 |
|
HelleBirgittes opskrift med Porter (eller anden kraftig øl) bruger jeg også, men tilsætter hakkede løg.
Den skal selvsagt stå og trække lidt.
| |
| Godkendelse af svar Fra : rotw |
Dato : 05-07-09 14:18 |
|
Tak for svaret Nordsted1.
ligner lige et spyd som jeg efterlyser samt opskrift
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|