|
| Kommentar Fra : MissBe |
Dato : 23-12-07 22:46 |
|
B
flødeskum er fløde med indpisket luft
luften 'klasker' sammen
hvis det står for længe
fløde er også fedtstof
suger dufte fra omgivelserne (fx. køleskab)
derfor skal det være så sent som muligt før serveringen
| |
| Kommentar Fra : Jimmy17 |
Dato : 23-12-07 22:59 |
|
Apropros det MissBe skriver.
Den klapper først sammen efter 2-3 døgn i køleskabet.
Efter den tid bør den nok allligevel ikke spises.
Ud over de, husk at lægge låg på sagerne.
Ris a la mande med smag af rødkål er ikke behageligt.
Eller i hvertfald ikke lige noget, der falder i min smag.
| |
|
og vent med fløden til sidste øjeblik på selve dagen, altså en klar b'er
| |
|
Jeg koger ris, mælk og vanillestang sammen dagen før, stiller herlighederne i køleskab og blander mandler i om morgenen og flødeskum 1 time før...
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 24-12-07 01:57 |
|
Der bør ikke blandes fløde og slet ikke mandler i før kort tid inden det skal spises.
Risalamande der har stået færdiglavet i køleskabet, det får den egenskab, at fedtet i fløden "skiller sig ud", så man kan mærke det som et "fedtet lag" der sætter sig i munden. Bvadr.......
Og af hensyn til evt. bakterieformering fra mandlerne bør de ikke blandes i dagen før.
| |
|
Nej, men det smager bare ikke så godt...
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 24-12-07 08:56 |
|
Bakterier udvikler sig ret hurtigt i flødeskum, men det kræver sgu at det står lunt.
Det færdiglavede fra supermarkedet smager udmærket, men s`følig ikke som hjemmelavet.
Af samme grund lavede jeg rødkål i går.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 24-12-07 11:33 |
|
Mener Du to portioner eller to skåle ?
Mandlen ligger garntrisse så i nr. 2 der bliver båret ind på bordet.
STØN....
| |
| Kommentar Fra : vil.du |
Dato : 24-12-07 14:57 |
|
Her i huset har vi droppet ris ala manden til fordel for go' gammeldaws risengrød, vi starter simpelthen med en lille bitte klat risengrød og det er en hel videnskab for det skal foregå sådan:
Mor her finder lerskålene frem og tager dem med ud i køkkenet. Nu øser jeg en lille klat grød i hver skål og i een af dem putter jeg så en manden
Nu går mor så ind i stuen og fortæller husets 'børn' at grøden er klar. Børnene går ud i køkkenet og henter lerskålene med grøden og går ind og placerer dem ved kuverterne på julebordet
INGEN ved hvor mandelen er nu, heller ikke julemor!
Der må IKKE trykkes rundt i skålen!
Grøden spises selvfølgelig med træskeer
Mandelgaven er som regel lidt utraditionel fordi husets Herre er diabetiker, så KEINE marcipangrise her - men i år er det f.eks. ** ***, så det kan vi jo kun være glade og tilfredse med
I øvrigt VED jeg at INGEN af os eller vores julegæster ville kunne spise det mindste, efter livretten andesteg, så vi venter med ris ala manden til mellem jul og nytår hvor vi selvfølgelig osse skal nyde alle de go'e rester.
Det var de tre minutter jeg lige havde, her dufter af rapænder og snart skal de ud for at give plads til flæskestegen.
Kan I nu allesammen, have den dejligste aften!
Rigtig Glædelig Jul!
Mange juleknus til Jer
fra vil.du aka Dorthe aka Julemor
| |
| Kommentar Fra : Satellit |
Dato : 25-12-07 12:33 |
|
Ris a la mande kan og BØR efter min mening altid laves dagen før.
Nu ved jeg godt at jeg er sent ude, men det bliver jo jul igen næste år
Jeg laver altid ris a la manden om aftenen d. 23., så smager det rigtig til, når det har "trukket" i køleskab hele natten. Det klasker IKKE sammen, men smager tværtimod meget bedre dagen efter, altså d. 24.
Og så må jeg absolut fremhæve friske smuttede mandler istedet for færdigkøbte mandelsplitter. Der er en verden til forskel rent smagsmæssigt.
Og husk ægte vaniliestænger, - jeg plejer at koge dem med i risengrøden - samt sukker og vaniliesukker i flødeskummen.
Vi skal have resterne af ris a la mande i aften, og jeg GLÆDER mig! Den smager absolut heller ikke ringere på 3. dagen
| |
| Kommentar Fra : Birgitta |
Dato : 25-12-07 13:28 |
|
Vi fik luxusgrød lillejuleaften, ris kogt med mælk og vaniljestængerne fra vaniljekransene.
Og resten blev sat i køleskabet.
Næste dag blev mandlerne skoldet og smuttet og hakket og blandet i. --Mandlerne bliver jo skoldet, så man kan da osse godt blande dem i aftenen før.
Og om eftermiddagen, mens man alligevel laver alt muligt andet i køkkenet, så blev fløden pisket og blandet i.
Vi plejede at spise resterne af ris a la manden 1. juledag om eftermiddagen.. Det var ligesom det smagte bedst på det tidspunkt.. Måske fordi mandlerne havde trukket i et døgn... Eller måske fordi maven ikke var lige så overfyldt.. (bøvs..)
| |
| Kommentar Fra : MissBe |
Dato : 25-12-07 14:38 |
|
men husk nu - ALT MED MÅDE
at det ikke går galt
KILDE: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-9825749.html
Forædte danskere måtte på sygehus
25-12-07: 09:35 | af: dabu
Foto: Scanpix
Julen er lig med mad - masser af mad.
Mens de fleste klarer den med lidt mavepine og en åben bukseknap, så var der flere, der i aftes gik til juleanden og risalamanden i en sådan grad, at de måtte ringe efter en ambulance.
Falcks vagtcentral i Holbæk, der dækker store dele af Sjælland, oplyser her til morgen til P4 Sjælland, at flere uheldige danskere i aftes og i nat måtte køres på sygehuset, fordi de havde forspist sig.
-------
fortsat go' fordøjelse
MissBe
| |
| Godkendelse af svar Fra : tararam |
Dato : 30-01-08 06:49 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|