Først et spørgsmål om det er specielt belastende at være "Superbruger". Man kan jo rent ud sagt være "superbruger" uden at foretage sig noget som helst. Man behøver end ikke at kværulere over noget som helst.
Hvis ikke, så må der være andre grunde til ikke at være superbruger, og jeg skal ikke blande mig i hvilke grunde andre har.
Dernæst har jeg set "Kyllingen" i Tour de France. Om han doper sig eller ej, så skal det danske bureaukrati skal nok få has på ham. Foreløbigt er han dog ikke grebet i noget som helst, og skulle han alligevel være dopet, så har de andre garanteret også, og så er han vel vinder alligevel.
Superbruger eller ej, så kan vi da hævde at der kun er hørt nedladende bemærkninger om de link tippet/tippene henviser til.
Også jeg tvivler da på at alle hævdede efterkommere af Gorm den Gamle nu faktisk også er det, men det kan vel kun afgøres med DNA test, og jeg er temmelig sikker på at en konsekvent anvendelse af DNA tests til afgørelse af slægtsskab kan medføre en del andre og ubehagelige overraskelser.
Jeg kan iøvrigt oplyse, at det slægtsforskningsprogram jeg anvender, allerede har afsat muligheden for at gemme resultaterne af DNA-tests. - Jeg ønsker ikke at anvende den mulighed, så skal hele mit slægtstræ garanteret skrives om igen, og hvordan finder jeg forfædrene i kirkebogen når jeg ikke længere har navne, men DNA-koder.
Så er der rent statistisk. Kirkebøger og andet skriftligt materiale stopper da ganske rigtigt omkring 1400-tallet. Adels Årbøgerne er i vid udstrækning baseret på overleveringer og legender, så stop slægtsforskningen omkring år 1400 og betragt resten som gode historier.
Jeg har iøvrigt via kirkebøger og andet skriftligt materiale fundet tilbage til samme person omkring år 1400 ad mindst 5 forskellige veje, så er den ene ikke rigtig, er den anden ikke rigtig osv., så er der sikkert en vi endnu ikke har fundet. Der boede nemlig ikke så forfærdelig mange personer i det enkelte sogn, og sognebørnene kom stort set kun sammen med person på deres eget sociale niveau, og så er virkelig få muligheder tilbage.
Altså jo større usikkerheden bliver, så større bliver den statistiske sandsynlighed. Så hvad er problemet ?
Mange hilsener.
Ejvind