|
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 14-12-12 10:10 |
| | |
|
>Det hele kan bruges...
Mere eller mindre godt.
Det lugtede næsten lige så slemt som når min mor kogte fedtegrever...
Selv om hun kunne være blevet 100 år i år og hun havde masser af svinefedt,
brugte hun altid palmin til klejner.
Olie lyder som et godt alternativ, men for sent i år...
| |
|
Og hvad så med palmin, er det også plante olie?
Hvor brugte min gamle mor palmin??
Vi har olivenolie, men min kone vil fortsat bruge svine fedt...
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 14-12-12 11:58 |
|
Jeg ville nødig spise klejner kogt i olivenolie, jomfruerne smager alt for meget igennem (tror jeg).
Vi plejer at bruge palmin til klejner, men raffinol er også OK.
Skal det være olie skal den dels kunne tåle de 180 grader klejnerne skal koges i, og ikke mindst have en neutral smag, det kan rapsolie (alm. billig, ikke fin og dyr koldpresset) klare.
Min første kone ville engang koge noget i friture, da det begyndte at svie i øjnene på mig inde i stuen, gik jeg ud i køkkenet, lige som gryden brød i brand, jeg knaldede låget på, fjernede det efter et par minutter, ild igen, låg på igen, i laang tid.
Hun troede fedstoffet skulle koge, altså med bobler ligesom når man koger vand!
| |
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 14-12-12 12:02 |
|
Lad konen råde, klejnerne bliver garanteret gode, sund kan du være resten af året, i juletiden skal man være usund.
flydende olier er generelt mindre usunde end fast fedtstof, altså groft sagt
dansk rapsolie er lige så sund eller usund som importeret olivenolie, olivenolie har flere tusind års forspring i brug og berømmelse, men rapsolie har de samme egenskaber og er neutral i smag
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 14-12-12 12:13 |
| | |
|
Ikke som min mor gjorde...
jeg måtte vente længe på en forventet reprimande!
Og Ja, klejnerne smager udmærket, hvis man altså kan lide klejner,
men lugten var forfærdelig, selv om emhætten kørte på maks.
Selv foretrækker jeg brune kager, og dem laver min kone i eftermiddag,
jeg må hellere holde lav profil, men hun skærer ikke bare runde skiver af en pølse,
hun ruller dem ud og skærer dem i romber, som hun ikke vidste hvad var?
Men de ser rigtige ud med en mandel midt på.
Ak Ja, hver familie har jo sine traditioner...
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 14-12-12 13:22 |
|
Citat Men de ser rigtige ud med en mandel midt på.
Ak Ja, hver familie har jo sine traditioner... |
UDEN SUKAT?
En brunkage uden sukat er som en bladløs kniv uden skaft!
Frit efter Georg Gearløs
| |
|
Det har vi altid gjort, i begge familier, ingen traditions uoversens stemmelser der,
brunkager skal da være rombe formede med en mandel midt på...
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 14-12-12 17:27 |
|
Klejner skal da "koges" i olie- jeg bruger solsikkeolie- idet det er indkøbt til frituren.
Men indrømmet det er sjældent jeg laver dem- idet det kun er mig der holder af dem.
Jeg ved min mor brugte palmin- men det ville jeg nok ikke købe idag.
Brune kager - skal da være runde med takker i kanten
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 14-12-12 19:08 |
|
Palmin er smagsneutralt og ikke så dyrt. Det er egnet.
Andre planteolier fra tempererede egne er sundere og også brugbare . Rapsolie . vinduekerneolie, solsikkeolie er også brugbare.
Gamle opskrifter angiver hesteflomme, som det rigtige. Passende renset kan heste , okse og svinefedt nok bruges. Men man får nemt afsmag, hvis det ikke er rent.
| |
|
Tak for svaret Thyregod8.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|