2 ps. Flensted kartofler i skiver (=1500g)
½ liter fløde
½ liter Mornay sauce
2-3 løg skåret i ringe
salt/peber
ca. 3 dl vand
Læg de frosne kartofler i en stor bradepande eller i 2 mindre ildfaste fade => skiftevis kartofler-løg-salt/peber (efter behag)-kartofler-løg-salt/peber osv.
Bland fløde, Mornay sauce og 3 dl. vand (grundigt - men brug ikke håndmikser)
og hæld forsigtigt ved kartoflerne, sørg for, at det hele er rimelig dækket
Sæt bradepanden/fadene i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 45 minutter
- Det er nemt og lækkert
- Du slipper for at skrælle kartofler
- Du er sikker på, at "saucen" ikke bliver for tynd, da disse kartofler suger bedre end friske
Bon appetit
Ps.
Ved brug af bradepande, kan du med 1500 g. kartofler ikke så godt lægge i lag. Læg da 1 lag kartofler - løgringe ovenpå og salt/peber efter behag - Den blandede sauce nænsomt over.