Jeg synes egentlig, at jeg vil knytte en ko0mmentar til følgende 2 tip
http://www.kandu.dk/dk/tip/3950
http://www.kandu.dk/dk/tip/3951
Indledningsvis vil jeg gerne give "benkvist" fuldkommen ret i hans korrektion af første tip; men desværre er anden del af hans tip ikke helt korrekt.
Der har gennem tiderne været flere forskellige tegnsæt man har arbejdet med indenfor PC verdenen.
Oprindelig havde vi et 7 bit tegnsæt, hvilket gav mulighed for 128 karakterer. Det havde kun en kort levetid på en PC, men levede noget længere på printere.
Herefter kom 8 bit tegnsættet; kendt som ASCII; som giver de 256 karakterer "benkvist" omtaler.
Den store forskel mellem disse 2 er, at vi i det sidste fik "ramme tegn", "nogle specialtegn" og "enkle nationale karakterer".
Sammen med re-lanceringen af Windows i starten af '90erne; dvs. Windows 3.0 og Windows 3.11; havde Microsoft kigget tilbage på mulighederne fra bl.a. IBM Main-Frames. Her havde man 12 bit karaktersæt - eller EBCDIC tegnsæt.
Det er reelt på dette tegnsæt af Windows tegnsættet bygger. Vi er ikke begrænset til 256 karakterer - men har faktisk langt flere at vælge immelm - også uden at skulle skifte tastatur opsætning i Windows.
Du kan prøve at kigge i den indbyggede Windows Tegntabel; så kan du se både hvormange tegn en standard skrifttype som f.eks. Arial indeholder, deres tegnværdi - og endelig på de mere "fremmedartede" tegn - at de har en såkaldt udvidet tegnkode.
For god ordens skyld er dette tip ikke et forsøg på pointjagt, men alene en lyst til en uddybende forklaring.
/MVH Smitty