/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Slanke dessert?
o.v.n. har modtaget 20 point for dette tip
Fra : o.v.n.
Vist : 1200 gange

Dato : 14-01-12 13:19

En appelsin fromage? Nej vist er den ikke en slanke dessert, men den er god og bliver tit rost af gæsterne, også sidste lørdag da vi havde den sidste jule komsammen for denne jul:
http://peecee.dk/upload/view/344959
i baggrunden ser i resterne af hovedretten som var kogt oksebov med butterdejs snitter og hvide kartofler + citron sovs MUMS
Vil i ha' opskriften på desserten? Den er nem at lave og kommer her:
8 blade husblas lægges i blød i koldt vand cirka 5-10 minutter.
6 æg eller det der svarer til 6 æg, jeg bruger de pasteuriserede blommer og hvider som er i køledisken i supermarkedet: http://www.danaeg.dk/Products/Pasteuriserede%20aeg.aspx
200 gram sukker
1/2 liter piskefløde
1 citron
4-5 appelsiner der skal bruges mindst 2 deciliter saft og det svarer cirka til 4-5 appelsiner.
Rækkefølgen herunder skal følges for at undgå at vaske piskerisene mellem hver del, det vigtigt at piskerisene er helt rene og kolde for at piske æggehviderne stive.
Pisk æggehviderne så stive at du kan vende skålen uden de falder ud
Pisk fløden, husk at tage lidt af flødeskummet fra til pynt.
Æggeblommerne blades med sukkeret og piskes godt og grundig til det er næsten hvidt.
Husblas tages op af vandet og vandet presses forsigtig ud, derefter smaltes husblassen i en gryde med svag varme.
Citron og appelsiner vaskes i meget varmt vand, så er det nemmere at presse saften ud.
Lidt appelsinskal rives i æggeblomme/sukker massen
Pres saften ud af citron og appelsiner, lidt af saften kommes i husblassen og vent så til husblassen er helt smeltet.
Kom resten af saften i æggeblomme/sukker massen og pisk det igennem.
Nu kommer det eneste punkt hvor det kan gå galt! Hæld forsigtig den smeltede husblas i æggeblomme/sukker massen mens der piskes kraftig for at undgå klumper.
Lad så massen stå indtil den begynder at stivne, så blandes flødeskummet i og til sidst de piskede æggehvider som forsigtig vendes i, hæld fromagen op i serverings skålen og sæt den i køleskabet, desserten kan udmærket laves dagen før den skal bruges.
Pynt er små flødeskums klatter med en skive mandarin på.
Jeg valgte en Brown Walnut sherry fra Spanien som dessertvin, det smagte udmærket sammen

 
 
Bedømmelse

Fra : piaskov


Dato : 14-01-12 13:23

Slanke dessert nææææ det er det ikke.

Men det smager MUMS...hvornår var det vi skulle komme ??
Nu har du jo øvet dig.

Kommentar

Fra : o.v.n.


Dato : 14-01-12 13:26

Citat
hvornår var det vi skulle komme ??
den blev spist til sidste mundfuld så du er for sent ude

Bedømmelse

Fra : smuller54


Dato : 14-01-12 13:28

Det lyder lækkert.

Dejligt med et billede - det ser meget friskt ud.
på min side er der ovenikøbet en pige, som har tabt 16 kg.

Bedømmelse

Fra : spimmer


Dato : 14-01-12 13:30



Bedømmelse

Fra : hawaii7


Dato : 14-01-12 14:07

Dessert slanker når man ikke spiser desserten.
hawaii7

Bedømmelse

Fra : modersvilje


Dato : 14-01-12 14:21



Kommentar

Fra : o.v.n.


Dato : 14-01-12 15:17

Tak for den fine bedømelse at tippet synd for Hawaii7 som spiser dessert, det er som prikken over i som afslutnig på måltidet

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177580
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409081
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste