/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
god løgtærte
smuller54 har modtaget 20 point for dette tip
Fra : smuller54
Vist : 920 gange

Dato : 02-10-09 17:04

Med fare for, at "flejsen" mener hele min koge bog er kommet på tryk, så har jeg her en løgtærte, som er blevet afprøvet og godkendt i flere år.

For at lette arbejdet køber jeg nu en usødet mørdej/tærtedej som er færdig, efter flere år med den hjemme bagte- kan jeg sige- ingen har mærket forskellen.

3/4 kg løg
35 g smør eller oliven olie(foretrækker 2 spsk. olivenolie)
50 g revet mild ost ( man kan bruge revet cheddar men så skruer jeg op til 100 g)
1,5 dl. fløde eller creme fraiche ( foretrækker creme fraishe)
2 æg
salt og peber

Løgene halveres og skæres i skiver, hvis de er store- yderlige en gang på tværs.
Sauter blidt, nærmest dampning- i olivenolie eller smør. Rør af og til- de må ikke blive brune. Efter ca. 10 min. til sættes 3/4 tsk salt og 1/4 tsk. peber.. Der skrues ned for blusset og lægges låg på- i ca. 15 min.- men hold øje og rør af og til. Så tages låget af og væden dampes af.

Så tages gryden af blusset.
Køler ned.
Der laves en sammenpiskning af æg, cremefraiche og ost, smages til med lidt salt.
Det blandes sammen med løgene.
Dejen placeres i en tærteform og hele lægges ovenpå- det bedste er for mig ikke at forbage dejen, men det er en smagssag.
Tærten bages i ca. 30 min. ved 200 grader.
Den serveres bedst lidt afkølet og med en god salat og dressing til (cremefraichedressing med eks. lidt dijonsennep, salt og peber eller hvis man ønsker presset hvidløg og purløg)

Opskriften findes mange steder- det unikke ved denne er at løgene får den tid de skal have- så man ikke sidder og bider i ubagte løg.

 
 
Kommentar

Fra : smuller54


Dato : 02-10-09 17:13

Løg bliver dejlige og søde i denne forarbejdning- glemte jeg lige at sige :)

Bedømmelse

Fra : Kbh-N


Dato : 02-10-09 17:16

Det må afprøves

Bedømmelse

Fra : o.v.n.


Dato : 02-10-09 17:32

Det gør vel ikke noget om hele din kogebog kommer her bare det smager godt

Bedømmelse

Fra : piaskov


Dato : 02-10-09 18:34

Mums . Og så prøv også med porre . Det er bare herligt.

Bedømmelse

Fra : supersine669


Dato : 02-10-09 18:49

Lyder lækkert

Bedømmelse

Fra : brorteil


Dato : 02-10-09 18:58



Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177580
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409079
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste