CSIS Security Group advarer om et såkaldt falsk antispyware program (rogue antispyware), som på dansk går under navnet "TrygPCBruger". Det falske sikkerhedsprogram forsøges solgt til uforsigtige slutbrugere igennem reklame bannere (popups) som lanceres fra flere populære danske hjemmesider.
Programmet og den tilhørende hjemmeside (trygpcbruger.com) er udarbejdet på fejlfrit dansk og kan på den måde, når brugeren modtager en advarsel om at systemet er inficeret, bidrage til at skabe ubegrundet frygt for at ens system er inficeret med skadelig kode og at det er påkrævet at købe programmet for at rense og optimere maskinen. Men TrygPCbruger er fup. Programmet har alene det formål alene at lokke penge ud af den uforsigtige slutbrugere, som via popups og forskellige visionelt aggressive advarsler, lokker til at købe programmet, som er ganske værdiløst.
Programmet sælges fra hjemmesiden "trygpcbruger.com" som CSIS Security Group anbefaler at man blokerer adgang til i firmaets firewall. Køb af det værdiløse program sker med kreditkort og på trygpcbrugers hjemmeside lokkes med flere garantier for programmet:
* Fuldstændig Sikker og Sikret Bestlling - mere sikker end at købe over telefon.
* Din bestilling er dækket af vores 30-dages "Penge tilbage"-garanti!
* Din e-mail adresse og dine personlige oplysninger er private og vil ALDRIG blive solgt videre.
Faktum er, at serveren ingenlunde er dansk og det er firmaet bag fupprogrammet heller ikke. Serveren, som følsomme kreditkort oplysninger sendes videre til, befinder sig i London, England mens domænet "trygpcbruger.com" er oprettet af et firma i USA.
Programmet er i familie med "winfixer" og "errorclean".
Antivirus detektion af installationsprogrammet, som brugeren lokkes til at køre og sidenhen opkræves betaling for at anvende, er desværre indtil videre forholdsvis begrænset. Ud af 28 antivirus programmer er kun 8 ud af 29 i stand til at opfange og stoppe installation af det uønskede program.
Programmet installerer ikke bagdøre eller keyloggere på systemet, men forsøger udelukkende, hvilket også er slemt nok, at franarre godtroende brugere deres penge på et værdiløst værktøj.
Kilde: CSIS Security Group -
http://www.csis.dk
mvh. Mad-Nuser