|
| Kødtimbale for 4 personer Franksp har modtaget 25 point for dette tip Fra : Franksp | Vist : 4221 gange
Dato : 04-06-06 21:23 |
|
I aften har jeg lavet mad efter en opskrift, som jeg i sin tid fik af vores, desværre nu afdøde kok, i kantinen på min arbejdsplads. Vi (personalet) kunne rigtigt li' den varme ret.
Jeg måtte spørge hende mange gange, førend hun gav mig opskriften. En rigtig kok, giver ikke sine opskrifter ud, men det lykkedes til sidst.
Det er én ef mine kones yndlingsretter, så derfor skal I også ha' den.
Prøv den. Den smager rigtigt godt.
Kødtimbale ( 4 personer)
250 g hakket oksekød
250 g hakket svinekød
2 store hakkede løg
ca. 40 g margarine
2 tsk. karry
Salt & peber
4 spks. rasp (gerne groft)
250 g champignoner
250 g frosne fine ærter
1 stor rød peber skåret i små tern
3 – 4 laurbærblade
Æggemasse:
3 store æg
2 dl sødmælk
som piskes sammen.
Hvidkålssalat:
Fintsnittet hvidkål
Dressing:
¼ liter piskefløde
ca. 2 spks. hvidvinseddike
ca. 1 spks. sukker
HUSK flutes.
Tilberedning:
Løgene svitses i en gryde til de er klare, hvorefter karryen tilsættes, og brændes ”lidt af” for at give mere smag. Så tilsættes kødet. Når kødet er delt, tilsættes salt og peber. (Spar ikke for meget på det), rasp og champignon, som skal være skåret i skiver (brug evt. en æggedeler – det er nemt).
Til sidst tilsættes ærterne og blandingen fordeles i et smurt ildfast fad.
Blandingen overhældes med æggemassen (som er pisket godt op) og der ”prikkes” med en gaffel, så æggemassen fordeler sig jævnt i kødet.
Laurbærbladene stikkes i inden indsætning i ovnen.
Stegetid: 40 min. ved 190 grader (ikke varmluft).
God fornøjelse og VELBEKOMME!!!
| |
| Bedømmelse
Fra : Coliniiii |
Dato : 04-06-06 22:44 |
| | |
|
den skal sikkert prøves, selv om jeg egentlig synes, at det lyder lidt snasket med den der æggemasse (som selvfølgelig stivner i ovnen).
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|