Appelsin Sorbet kan man selv lave. Spørgsmålet er om det skal være den vandige udgave : Granité eller den bløde m. fløde : Marque ???
Ganité laver jeg selv således :
6 Appelsiner.
½ liter tør let Champagne.
200 g. sukker.
½ liter vand.
Vand og sukker koges op i ca. 5. min. (Jo længere kogetid, jo højere bumé-tal : sødmegrad)
Sukkerlagen afkøles.
Appelsiner deles i halve og frugtkødet skrabes ud med en ske. Appelsin kødet presses og sies.
Appelsinskallerne lægges i en skål med vand.
Sukkerlage og appelsinsaft hældes i en skål og stilles i fryseren.
Hvert kvarter tilsættes en skvat Champagne under omrøring.
Når al Champagnen er brugt. rørers der yderligere i ismassen et par gange med et kvaters mellemrum.
Nu skal Sorbet'en hvile i ca. 1 time på frys.
Til sidst fyldes de halve apppelsinskaller med Sorbet'en og kan serveres eller blot ligge i fryseren i fryseposer til de skal bruges.
Pynt :
De halve appelsin skaller med Sorbet placeres i hullet på chokolade overtrukne ananas og pyntes på toppen med friske mynte blade. Man kan evt. servere en råcreme af piskede æggeblommer, sukker,vanilliesukker og flødeskum.
En Marque laves på samme måde, blot tilsættes fløde undervejs i fryseprocessen
</MOLOKYLE>