Det er pokkers ærgerligt og det er ikke sikkert at den kan reddes men jeg har selv, med svingende held, forsøgt at putte en stor skrællet kartoffel ned i suppen (eller sovsen, hvis det var sovs) og ladet den koge med. Det er et gammelt husråd og meningen er så at denne kartoffel, vil suge noget af saltet til sig, under kogningen.
Jeg har oplevet at det har virket men jeg har osse oplevet at det ikke har virket - for mig virkede det kun ved 'moderat' oversaltning. Dengang jeg næsten havde tabt saltkarret ned i suppen - ja da virkede det ikke og suppen måtte kasseres! MEN - jeg fiskede alle grønsager op af suppen, med en hulske, for at prøve om de måske kunne bruges igen, i den nye portion suppe som jeg ville koge. Jeg fiskede altså grønsagerne op, puttede dem i en stor skål med rent (IKKE saltet vand !!
), rodede lidt rundt i dem og derefter var jeg spændt på smagen - den var HELT perfekt!
Derfor - lav en ny portion suppe og brug grønsagerne fra den første - når du har skyllet og smagt.
Hvis du, som jeg, laver suppe på den gammelsags måde (koger på kød/ben) ja så vil du formentlig mangle et nyt 'smags-basis', fordi du jo, klart nok, allerede HAR kogt kødet. Løsningen hér kunne være at du lige daffer i supermarkedet og henter et par kraftben (de ligger som regel i frostmontren) - kraftben koster ikke meget og med dem, har du så en ny basis.
God arbejdslyst og bon appetit
Venlig hilsen Dorthe.