|
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 03-02-08 11:48 |
|
Du kan ikke beholde den smukke farve uden noget syre.
Dvs. citron, eddike eller lignende.
Geg tror ikke en lille smule citronsaft vil gøre skade, tværtimod tror jeg det vil fremhæve smagen.
frieda
| |
|
Hej miritdk.
Jeg har undgået misfarvning af avocadoen, (i Guacamole), ved at lægge avocadostenen i retten indtil servering. Har ikke prøvet det i avocadosmør, men det ku´da være, at det også virker her
| |
| Kommentar Fra : rosekamp |
Dato : 03-02-08 20:00 |
| | |
|
Forstår godt at avocadosmørret er tilbehør til en ret. Men jeg tror altså, at mit tip kan hjælpe, uddyber det lige her (erstat ordet guacamole med ordet smør)
Uanset hvor meget hvidløg, citron, tomat og chili, du mixer din avocado med, vil den hurtig blive mørkfarvet af ilten i luften. Et godt råd for at undgå misfarvning er, at presse kernen fra avocadoen ned i skålen med guacamole, så kun toppen ses. Pres herefter husholdningsfilm ned over skålen, så du fjerner alle luftbobler. Kernen er avocadoens naturlige konserveringsmiddel, og når du emballerer med film, genskaber du avocadoens oprindelige beskyttelse mod ilt. Så har du dip i flere dage – i den rette kulør.
| |
| Kommentar Fra : miritdk |
Dato : 04-02-08 10:58 |
|
jeg har lavet et par forsøg nu
1. som HelleBirgitte - det ser stadig rimeligt ud fra i går aftes - men er ved at tage lidt kedelig farve
2. rørt avocado sammen med helt neutral flødeost - ser også stadig rimeligt ud - men er også lige på grænsen
3. avocado med flødeost og en bitte smule citron - ser godt ud endnu uden tendens til misfarvning
så 3 er måske trods alt den der får lov at overleve ??? Det vil dagen vise
(havde ingen vinsyre men vil forsøge imorgen - holder 3´eren så er den god nok )
BARE jeg dog kunne huske hvad i alverden det var for en ingrediens jeg fik råd om piv
| |
|
følger dine eksperimenter med spænding
| |
| Accepteret svar Fra : HelleBirgitte | Modtaget 100 point Dato : 04-02-08 12:09 |
|
Hej igen miritdk.
Min svigersøn er Kok, har lige spurgt ham til råds. Han siger: En "åbnet" avocado kan, med lidt held opbevares et stykke tid i en lufttæt emballage.
MEN så snart den er moset, kan den max. holde farven 1-2 timer, hvis ikke der tilsættes citronsaft.
Så det det gælder om, er at tilberede retten meget kort tid før den skal anvendes. Og "filme" den indtil den skal på bordet.Det er sådan de gør på hans restaurant
| |
| Kommentar Fra : miritdk |
Dato : 04-02-08 13:31 |
|
tjaeeh - jeg ved det jo godt - men ville forsøge hvor længe man kunne holde den EFTER jeg havde fået det gode råd der virkede og som jeg ikke kunne få til at virke fordi jeg glemte hvad hulan det var der var kommet i hmpfff
nå men lige nu ser det ud til at avocado med flødeost (bare en smule) og lidt citron holder bedst - den med agurkeskiverne ser stadig fin ud fra i morges (det er dog flere timer) - og ellers er jeg blank.
Jeg har fået et tip fra en restaurent om at komme en smule løg i - hmmm ???? (har ikke nok avocado til at forsøge)
godt kigget efter ser det ud til at "indmaden" fra kernen holder din opskrift temmelig godt - efter hullet blev dækket til er der ikke sket forandringer - så det kan være du kan lære din kok at kokkerere - holder den også i aften - så vælger jeg den - ren avocado med salt og kerne
| |
|
selv tak, men ærgerligt at det ikke virkede
Når du kommer i tanke om, det der du ikke kan huske, så må du sende det som et tip på kandu.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|